Bruna Esih i Željko Glasnović odbili su Plenkovića!

02.05.2017. 22:33:07

Bruna Esih i Željko Glasnović postavili su premijeru Andreju Plenkoviću uvjet koji im on nije htio ispuniti.
Večeras su na pregovorima kod premijera Andreja Plenkovića bili i Bruna Esih, nezavisna zastupnica izabrana s liste HDZ-a, te Željko Glasnović, nezavisni zastupnik izabran s liste za dijasporu. Kako Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje, oboje zastupnika odbilo je dati potporu premijeru Plenkoviću u okupljanju saborske većine, jer im Plenković nije htio zajamčiti da u novoj Vladi neće biti ministri iz redova SDSS-a, HNS-a i IDS-a.
Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović dobila je na uvid i dokument koji su Esih i Glasnović sastavili uoči sastanka s Plenkovićem, a u kojem je navedeno: "U skladu s našom trajnom opredijeljenošću da osobne i partikularne interese podredimo interesima hrvatskoga naroda, smatramo svojom obvezom jasno i nedvosmisleno se odrediti prema novonastaloj situaciji za koju ne snosimo nikakvu odgovornost niti smo na bilo koji način pridonijeli njezinu nastanku i razvitku. Interes hrvatske države je stabilnost. Međutim, to ne znači stabilnost pod svaku cijenu niti nenačelne, polujavne ili prikrivene koalicije. Smatramo da u postojećim složenim okolnostima postupamo u skladu s osjećajima i težnjama svojih pristaša i birača, ako podupremo nastojanje da se izabere novi predsjednik Hrvatskoga sabora, a slijedom toga eventualno predsloži nova vlada. Međutim, to možemo učiniti samo uz uvjet da u presloženu Vladu Republike Hrvatske ne uđu ministri iz redova HNS-a, IDS-a i SDSS-a. Uostalom, to već proizlazi iz rezultata posljednjih izbora te našega već izrečenoga i javnosti poznatog stava. U slučaju da ovaj uvjet ne bude ispunjen i da se na bilo koji način izigraju rezultati narodne volje izražene na posljenjim izborima, uskratit ćemo svoj glas potpore prilikom glasovanja o izboru predsjednika Sabora." Uskoro opširnije...

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.