Bujancu zabranjen posjet Australiji, skinuli ga iz aviona i odbili mu vizu

22.11.2018. 14:33:04

Iako je sam najavljivao svoj posjet Australiji, poznati hrvatski novinar i televizijski voditelj emisije Bujica, koja se emitira na brojnim hrvatskim kanalima, ipak nije stigao na australijski kontinent. Bujanac je sinoć na svojoj Facebook stranici napisao kako nažalost neće moći biti nazočan premijeri Sedlarova filma „Hrvati i Australija“ jer mu je na dan putovanja, iz njemu nepoznatih razloga, poništena australska viza. Pritom je  napisao kako “ne zna je li u konkretnom slučaju riječ o “zasluzi” cro-udbaške ili srbijanske diplomacije, no, opće je poznato da je ova druga ipak nešto sposobnija…” Prema navodima Bujačeva prijatelja Ante Udbinca, Bujanec je jučer bio u Münchenu odakle je trebao nastaviti svoj let preko Singapora za Australiju. No, pri ulasku u prostor za nastavak putovanja za Singapor, Bujanecu je rečeno kako mu viza nije važeća, tj da je poništena na dan putovanja. Prema Udbinčevim riječima, Bujanec se iz Münchena jučer vratio za Zagreb, prenosi fenix MOJ GLAS U AUSTRALIJI ZA SADA SE NEĆE ČUTI, ALI ĆU I DALJE BITI GLAS AUSTRALSKIH HRVATA U DOMOVINI!Evo teksta kojeg je Bujanec napisao na svoj stranici i izazvao brojen komentare i veliki broj optužbi na račun australske ali i hrvatske vlasti. Žalostan sam što ovaj vikend ipak neću moći biti nazočan australskoj premijeri novog filma našeg uvaženog redatelja Jakova Sedlara ‘Hrvati i Australija’. Iako sam uredno dobio australsku vizu još 26. listopada ove godine, ona je na sam dan putovanja poništena, iz meni (ne)poznatih razloga. Ne znam je li u konkretnom slučaju riječ o “zasluzi” cro-udbaške ili srbijanske diplomacije, no, opće je poznato da je ova druga ipak nešto sposobnija… U svakom slučaju, pozivam sve naše ljude u Australiji, sve Hrvatice i Hrvate da budu uz Jakova Sedlara na premijerama sjajnoga filma, kao što ću i ja biti u svome srcu – i u Bujici.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.