BUKTINJA U MAKEDONIJI: Ubijen zapovjednik OVK? (VIDEO)

10.05.2015. 08:59:09

Vođa najutjecajnije oporbene stranke – Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev pozvao je premijera Nikolu Gruevskog da javnosti objasni što se u toj zemlji događa.
Situacija koja se u Makedoniji zakuhala još u ponedjeljak, u subotu 8. svibnja posve je eskalirala, a u napadu terorističke skupine niz je ozljeđenih osoba. Rafalna paljba snimljena je i iz obližnjih kuća, a dio stanovništva je evakuiran. Nasilni protesti u kojima su ozlijeđeni policajci, objava propagandnog materijala sa osjetljivim temama i današnja kulminacija događaja opasni su detalji na koje se čeka reakcija državnoga vrha. Dio makedonske javnosti smatra da se sam Zoran Zaev, vođa najutjecajnije oporbene stranke – Socijaldemokratskog saveza Makedonije, treba izjasniti ima li u ovim događajima koji potresaju Makedoniju osobni utjecaj.
U današnjoj antiterorističkoj akciji policije, u žestokim sukobima s terorističkim skupinama s Kosova, koje broje između 50 i 100 članova prema medijskim napisima, navodno je ubijen i zapovjednik OVK Fadil Fejzulahu, objavio je Infomaks, pozivajući se na neslužbene informacije. Potresnoj atmosferi u Makedoniji svjedoče i amaterske snimke koje prenosimo:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.