Burić nakon ponovljenih izbora postao gradonačelnik Belišća s 40 glasova više od Huisa

17.06.2013. 10:33:18

Dinko Burić (HDSSB) iz drugog je pokušao uspio pobijediti u utakmici za gradonačelnika Belišća. Kada su se zbrojili glasovi na ponovljenim izborima s dva biračka mjesta ispostavilo se da Burić ima 40 glasova više od HDZ-ovog Dinka Huisa, čime je Belišće došlo pod HDSSB-ovu upravu. Podsjetimo, Ustavni sud poništio je izbore na biračkim mjestima u OŠ Ivana Kukuljevića i Dječjem vrtiću Maslačak, nakon što su od HDSSB-a zaprimili žalbu na izborne rezultate. Huis je naime nakon drugog kruga bio pobjednik izbora s četiri glasa više, na što se HDSSB žalio i tražio ponovno prebrojavanje glasova, koje je pokazalo da je Huis pobijedio s glasom više. HDSSB tada ide prema Ustavnom sudu, koji u konačnici poništava izbore na spomenuta dva mjesta, jer se na njima nakon prebrojavanja pojavila dva nova važeća listića. U ponovljene izbore Huis je ušao s 28 glasova prednosti, a neslužbeni rezultat govori kako je Burić sada pobijedio sa 33 glasa više, što znači da je na ponovljenim izborima dobio 61 glas više od mladog HDZ-ovca. Inače, do ponavljanja izbora uopće nije trebalo ni doći da su izborna povjerenstva poštivala zakonske odredbe u kojima jasno stoji da se glasovi ne mogu ponovno prebrojavati ukoliko su na svim biračkim mjestima nakon prvog prebrojavanja potpisani zapisnici bez ikakvih prigovora. Drugim riječima, rezultat od 2. lipnja kada je Huis pobijedio sa četiri glasa više morao je biti i konačan rezultat ovih izbora, ali izborna povjerenstva prihvatila su žalbu HDSSB-a i naloženo je ponovno prebrojavanje glasova, koje se zapravo nije trebalo dogoditi. Nakon depresije od prije dva tjedna u HDSSB-u sada je euforija, jer je njihov najglasniji narodni tribun postao gradonačelnik Belišća. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.