Čačić se zahvalio igračima, stožeru i Savezu, a novom izborniku poželio puno sreće

07.10.2017. 18:42:07

OPROŠTAJ "Novom izborniku Zlatku Daliću čestitam na imenovanju, a njemu i reprezentaciji želim puno sreće u Kijevu s nadom da ću iduće ljeto zajedno s drugim navijačima gledati Hrvatsku u Rusiji", zaključio je Čačić Ante Čačić, koji je nakon jučerašnjeg remija protiv Finske u kvalifikacijama za SP 2018. smijenjen sa mjesta izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, obratio se u subotu javnosti putem internetskog portala HNS-a, a u otvorenom pismu zahvalio je igračima, stožeru i Savezu na suradnji, a novom izborniku Zlatku Daliću poželio je puno sreće. “Od početka izborničkog mandata govorio sam da niti jedan pojedinac ne može biti ispred interesa reprezentacije, pa tako ni izbornik. Razumljivo je da smo svi nezadovoljni rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u posljednja četiri mjeseca, čime je kompromitirala svoje šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Bez obzira na raznorazne objektivne otežavajuće okolnosti u ovom razdoblju koje su imale utjecaj na naše rezultate, svjestan sam odgovornosti izborničke pozicije i kroz tu prizmu doživljavam odluku vrha Saveza”, navodi bivši izbornik u pismu. Čačić ističe da mu je bila čast biti izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije, te da će pamtiti puno lijepih trenutaka, posebice s Eura 2016. “Zahvalio bih čelnicima HNS-a na povjerenju. Uistinu mi je bila velika čast biti izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. Pamtit ću puno lijepih trenutaka, posebice s Eura 2016. na kojem smo razveselili sve dobronamjerne navijače i ljubitelje hrvatskog nogometa. Nažalost, nismo bili pravi u protekle četiri utakmice i ostat će mi žal što s ovom reprezentacijom neću imati priliku krenuti po dobar rezultat u Rusiji”, napominje Čačić. On se od klupe “Vatrenih” oprostio s učinkom od 15 pobjeda, šest remija i četiri poraza u 25 utakmica, uz gol-razliku 46-16. “Želim zahvaliti svim igračima na kvalitetnoj suradnji. Bilo mi je zadovoljstvo voditi momčad takve kvalitete u kojoj egzistiraju uistinu dobri, pozitivni momci. Naši reprezentativci s velikim ponosom i strašću nose hrvatski dres i nitko im to ne smije i ne treba dovoditi u pitanje. Međutim, nije im lako funkcionirati u postojećem okruženju. Zahvaljujem i svim članovima užeg i šireg stožera koji su uložili svoje znanje i veliki trud za uspjeh reprezentacije, a hvala i navijačima te predstavnicima medija koji su pozitivno, konstruktivno i s ljubavlju prema reprezentaciji pratili Vatrene”, ističe Čačić. Čačića je na izborničkoj klupi naslijedio Zlatko Dalić (50), koji je u 12-godišnjoj trenerskoj karijeri najveći uspjeh ostvario 2016. godine s Al-Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, s kojim je stigao do finala azijske Lige prvaka. “Novom izborniku Zlatku Daliću čestitam na imenovanju, a njemu i reprezentaciji želim puno sreće u Kijevu s nadom da ću iduće ljeto zajedno s drugim navijačima gledati Hrvatsku u Rusiji”, zaključio je Čačić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.