ČAČIĆU, SOHV NE ZABORAVLJA: ‘Ima li zastare za ratno profiterstvo?’

15.04.2015. 21:42:05

Radovi su obustavljeni 1991. godine zbog rata. Dom nikada nije napravljen, a Radimir Čačić je 101 milijun kuna avansa u vidu pozajmica plasirao u privatne tvrtke Zagorje LTD I Zagorje d.d.

Da članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara imaju želju više stvari diljem lijepe naše dovesti u red, pokazalo se više puta. Iako preopterećeni problemima u vlastitom gradu koji još uvijek stenje pod tererom ratnih sjećanja, vukovarski branitelji ne zaboravljaju one koji su, u vrijeme dok su oni krvavo ratovali, Hrvatsku istodobno nemilice pljačkali. I u trenutku dok Radomir Čačić “vreba” koalicijske partnere za svoju stranku čiji je predsjednik, a koju je nazvao Narodna stranka – reformisti, SOHV otvara pitanje: Ima li zastare za ratno profiterstvo?

“Ratne 1991. godine, društveno poduzeće Coning koje predstavlja Čačić s Republičkom samoupravnom interesnom zajednicom mirovinskog i invalidskog osiguranja sklapa ugovor o inženjeringu pri izgradnji Doma umirovljenika u Dubrovniku. Od 13. prosinca 1990. godine do 24. svibnja 1991. godine preko sedam avansa, poduzeću Coning isplaćuju cijeli iznos od 192,3 milijuna dinara za izgradnju Doma.

Radovi su obustavljeni 1991. godine zbog rata. Dom nikada nije napravljen, a Radimir Čačić je 101 milijun kuna avansa u vidu pozajmica plasirao u privatne tvrtke Zagorje LTD I Zagorje d.d.

Sindikat umirovljenika podružnice Dubrovnik podnio je tek 2002. godine prijavu protiv Radimira Čačića zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom kriminalu, za što je propisana kazna u trajanju od osam godina.

Hrvatsko pravosuđe ocijenilo je da je nastupila ZASTARA kaznenog progona.”

Unatoč svemu, Radimir Čačič je nezaustavljiv… Pun energije promovira svoju stranku i nema simptome krivca kojem je oprošteno. Dapače, pun energije pretendira na visoku poziciju u Vladi i s već viđenom lakoćom korak po korak osvaja političku scenu. S pravom se, stoga, pitaju članovi SOHV-a pitaju… Ima li zastare za ratno profiterstvo?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.