Čak sto tisuća Zagrepčana ima blokirane račune i čeka ovrhu

19.06.2013. 10:14:15

U društvu Potrošač traže da se svaka ovrha najavi nekoliko dana prije kako bi se mogao otvoriti zaštićen račun u Fini

Računi i ugovori za telekomunikacije, rate kredita, razne kazne te komunalna naknada najčešći su razlozi zbog kojih, prema procjeni društva Potrošač, oko sto tisuća Zagrepčana ima blokiran račun ili im prijeti ovrha. Kada do nje dođe, već je kasno, kaže tajnik društva Igor Vujević, savjetujući da se na sve sumnjive račune reagira na vrijeme. – Ovih dana Zagrepčani nas mole za pomoć zbog opomena pred ovrhu zbog komunalne naknade za devedesete godine. Iako u GSKG-u znaju da se građani mogu na sudu pozvati na zastaru, i dalje ustraju jer se nadaju da će ih dio ipak platiti – kazao je Vujević. Sve one koji imaju takve probleme pozvao je da se pismeno očituju i pozovu na zastaru. Pohvalio je praksu Gradske plinare i Vodovoda koji dužnicima nude otplatu na rate čime rasterećuju i sudove. – Trenutačno se borimo i da se ovrha građanima najavi nekoliko dana prije kako bi mogli podmiriti dug ili otvoriti zaštićen račun u Fini – kazao je Vujević. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.