Čeka nas ‘ludi dan hrvatskog nogometa’: Hrvatski klubovi u lovu na Europsku ligu, protiv koga igraju?

18.09.2020. 09:10:00

I tako, završio je još jedan krug kvalifikacija za europske kupove kad su hrvatski klubovi u pitanju. Više ili manje – neuspješno.  Naime, Dinamo je ispao od Ferencvarosa u kvalifikacijama za Ligu prvaka te sada čeka protivnika u play off-rundi Europske ligeOsijek je ispao u 2. kolu Europske lige, izgubio je od Basela, i njegov je europski put gotov i prije nego li je počeo.  Hajduk, Rijeka i Lokomotiva sudjeluju u 3. pretkolu Europske lige. Njihov je put dalek do grupne faze.

Protivnici? Ne baš lagani za prolazak, posebno se to odnosi na Hajduk. Naime, Splićani će u 3. pretkolu gostovati kod turskog Galatasarayja u Istanbulu. Momčad koju su nedavno zajedničkim snagama vodili Igor Tudor i Hari Vukas pobijedila je Nefči u Azerbajdžanu s 3:1.

”U trećoj rundi euroligaških kvalifikacija uključuje se i Rijeka koja je danas doznala svog suparnika. Ukrajinski Kolos slavio je na gostovanju u Solunu kod grčkog Arisa s 2:1 i bit će protivnik Riječanima na Rujevici. Termin te utakmice već je potvrđen, igrat će se u četvrtak od 20.45 sati.

Natjecanje u Europi nastavit će i Lokomotiva. Nakon ispadanja iz 2. pretkola Lige prvaka od bečkog Rapida, izabranici Gorana Tomića gostovat će kod švedskog Malmoa. Oni su pak s 2:0 slavili na gostovanju u Budimpešti kod Honveda”

Glede Dinama, poslije razočarenja i pada u Budimpešti protiv Ferencvarosa Dinamo je premješten u play off-rundu Europske lige. Plavi će svog protivnika, kojeg moraju eliminirati ako žele vidjeti europsku jesen,  doznati na ždrijebu koji je na rasporedu u petak od 14 sati.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.