Čelnici Glavaševog HDSSB-a dali mandate na raspolaganje

26.07.2013. 17:16:59

Izvanredni Sabor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) održat će se 23. studenog, a do tada su članovi predsjedništva stranke dali svoje mandate na raspolaganje sadašnjem Saboru, izvjestio je danas predsjednik stranke i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić koji je potvrdio da će se ponovno kandidirati za čelnika HDSSB-a.

Odluka je donesena jednoglasno na sjednici predsjedništva prije dva dana, a glavni razlog sazivanja izvanrednog Sabora je odgovor stranke na niz novonastalih situacija u društvu od zadnjeg Sabora u lipnju 2010., koje se, među ostalim, odnose na tešku gospodarsku i političku krizu te ulazak Hrvatske u Europsku uniju, rekao je Šišljagić.

Ustvrdio je kako je HDSSB od osnutka od prije gotovo osam godina narastao u snažnu regionalnu stranku, ali i važnu stranku na nacionalnoj razini, prenijela je Hina.

Podsjetio je da je na parlamentarnim izborima 2007. HDSSB osvojio tri zastupnička mjesta, a četiri godine kasnije šest. Na lokalnim izborima 2009. HDSSB je imao osam čelnika u predstavničkim tijelima lokalne samouprave, a 2013. u svih pet slavonskih županija čak 24 čelnika i 176 vijećnika u tijelima lokalne samouprave, gradovima, općinama i Županiji, kazao je Šišljagić te dodao kako je stranka "narasla" na 37.000 članova.

"Kao moderna stranka želimo u svojim redovima omogućiti potpunu demokratičnost izbora i osigurati pravo da se novi, mladi kadrovi uključe u vođenje HDSSB-a", kazao je.

Po njegovim riječima, do održavanja izvanrednog Sabora ništa se neće promijeniti u radu stranke, predsjedništvo će i dalje koordinirati sve aktivnosti, a vrijeme do održavanja Sabora iskoristiti će za ozbiljne pripreme za donošenje novog programa rada.

Predsjedništvo HDSSB-a ima pet članova. Uz Šišljagića, to su predsjednik Glavnog odbora Dinko Burić, potpredsjednik stranke Krešimir Bubalo, glavni tajnik Ivan Drmić i predsjednik Zajednice udruga HDSSB-a Branimir Glavaš.

M.M.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.