CENZORI IZ GONGA - STALJINISTIČKA MATRICA NA FACEBOOKU

13.06.2019. 10:22:02

FAKTOGRAF

Impressum

Nakladnik:

GONG, Trg bana Josipa Jelačića 15/IV, Zagreb

Glavna urednica:

Sanja Despot sanja.despot@faktograf.hr

Novinari:

Ana Benačić

Ana Brakus

Gabrijela Galić

Petar Vidov

Sav sadržaj na stranici Faktograf.hr dostupan je za prenošenje uz poveznicu na izvor u skladu s Creative Commons 2.0 licencom.

Objavljivanje ispravaka i odgovora provodit će se u skladu sa Zakonom o medijima. Svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su bila povrijeđena njegova prava ili interesi. Svrha ispravaka je ispravljanje netočne ili nepotpune informacije. Objava ispravka može se zahtijevati u roku od 30 dana od objave informacija. Informacije o potrebi za objavljivanjem ispravka pošaljite na opći kontakt mail.

EVO, OVO SU OVLAŠTENI CENZORI ZA REPUBLIKU HRVATSKU NA FACEBOOKU - AKO NE PUŠETE U LJEVIČARSKO-LIBERALNO-ANARHISTIČKU TRUBU SKINUT ĆE VAŠU OBJAVU!  Poštovani čitatelji, nekad smo imali komunistički Agitprop koji je određivao koji sadržaji mogu a koji ne biti plasirani u javni prostor, što raja smije i ne smije misliti i govoriti, a danas imamo OVLAŠTENOG CENZORA za Republiku Hrvatsku (doduše, za početak samo na jednoj od društvenih Internet mreža). FAKTOGRAF HR (čiji je nakladnik nama dobro poznati GONG) JE DEŽURNI ARBITAR PO PITANJU JAVNIH SADRŽAJA KOJI SE POJAVLJUJU NA NAJPOPULARNIJOJ I NAJPOSJEĆENIJOM DRUŠTVENOJ MREŽI - FACEBOOK-u. Oni određuju što je ispravno a što ne, što je istina a što laž, što se može a što ne objaviti. Imaju monopol na potpunu i jedino moguću "istinu" - i to po svim pitanjima i u svim oblastima: počevši od povijesti, kulture, glazbe, do novinarskih i publicističkih sadržaja. U važnijim slučajevima - ako "zastranite", ali, baš onako, preko mjere - slijedi i povratna informacija u kojoj cenzori (FAKTOGRAF HR) pojašnjavaju zašto je vaša objava "neprimjerena" za javni prostor, uz, naravno, tumačenje što je "ispravno" - u konkretnoj stvari!? Od sad nadalje, dragi Hrvati - i ostali građani koji ste u zabludi i živite u uvjerenju kako možete misliti svojom glavom znajte: glava vam služi samo za šišanje (ili da na njoj nosite kapu - eventualno), za sve ostalo NADLEŽAN JE FAKTOGRAF HR! Ovo je tek početak. Očekujmo da nam uskoro zaredaju njihovi aktivisti po kvartovima i ulicama i točno propišu što smijemo MISLITI, GOVORITI, PISATI, s kime se smijemo ili ne smijemo družiti, smijemo li odlaziti u Crkvu i slaviti crkvene blagdane, 'Oluju', Dan domovinske zahvalnosti itd., itd. Dakle, od sada i ubuduće, ne budete li išli u Srb na proslavu "antifašističkog ustanka", ne priznajete li kako su LGBTIQ osobe najzdraviji dio društva, ne zagovarate li pobačaj, ne savijete li šiju pred "progresivističkim" normama i nepisanim pravilima i ne klanjate li se uvriježenim komunističkim i velikosrpskim mitovima, bit ćete izopćeni  Facebooka-a. Namirišu li samo GONG-ovci da ste skrenuli s "ispravnog puta", slijedi reakcija, pa trkeljajte u svojim dnevnim boravcima, špajzama, kuhinjama (i pazite da vas tko ne čuje!). UŽIVAJTE U "SLOBODI". Tko to kaže (tko to laže) da su Staljin, Ranković i Đilas mrtvi i da ih nema više!?   Zlatko Pinter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.