Čestitamo! Branimir Glavaš postaje djed, ova vijest razveselit će ga u mostarskom zatvoru

13.11.2013. 22:13:39

1_184007

Kako saznajemo, Branimir Glavaš postati će djed. Njegov sin jedinac Filip ovime bi mogao razveseliti ponosnog oca osuđenog na osam godina zatvora.

Branimira Glavaša, jednog od osnivača zagrebačkog HDZ-a, osnivača i čelnike Udruge građana HDSSB-a te diplomiranog pravnika i bišeg generala bojnika HV-a kojemu je Josipović prije nekoliko godina oduzeo taj čin ovih bi dana u zatvoru mogla razveseliti jedna pozitivna vijest. Naime, kako saznajemo Branimir Glavaš postati će djed. Njegov sin jedinac Filip ovime bi mogao razveseliti ponosnog oca osuđenog na osam godina zatvora. No, čini se kako je Filip u mnogo čemu očev ponos. Tako se nedavno pisalo o tome kako će Filip postati sudac porotnik Općinskog suda u Osijeku. Na tu dužnost imenovan je odlukom osječkog gradskog vijeća. Međutim, isto tako odnedavno Filip više nije član HDSSB-a upravo stoga što je izabran na mjesto suca porotnika u Osijeku, a zakon propisuje da na tom položaju ne smije biti član niti jedne političke stranke. Nedavno je mladi Filip bio priveden na obavijesni razgovor zbog paljenja HDZ-ove zastave na predizbornom skupu u Belišću. Nakon razgovora u policiji izjavio je da je sve proteklo korektno te da se ne osjeća krivim jer je zapalio zastavu zbog svih događaja koji su vezani uz njegova oca. "Zastavu sam zapalio zbog toga što su Ivo Sanader i HDZ mom ocu nanijeli nepravdu i već četiri godine ga progone, lažno su ga optužili i presudili mu u politički montiranom procesu", izjavljivao je tada budući otac Filip.

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić svojedobno je upozoravala na senzacionalistička korištenja djece u slučaju Glavaš. Majka Glavaševa sina Ana Braun tada je izjavljivala da je ogorčena što se svih prethodnih godina nitko nije našao za shodno da zaštiti njena sina od medijskih laži i objavljivanja njegovih fotografija te prikazivanja na televiziji. "Cijenim napore pravobraniteljice za djecu da se svako dijete zaštiti od svih oblika nasilja, pa tako i medijskog, ali ne podržavam spočitavanje pravobraniteljice u povodu objavljivanja Filipove podrške ocu, koji u zatvoru štrajka glađu.", rekla je Ana Braun. Filip je sa 16 godina pokušavao utjecati na oca kako bi uvažio njegovu molbu i prekinuo štrajk glađu. Svojeg oca mladić je posjećivao u zatvoru, a mediji su pisali da su njih dvojica iznimno bliski.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: