Čestitka ministra Medveda povodom Dana neovisnosti

25.06.2020. 11:22:00

Na današnji spomendan prisjećamo se Ustavne odluke Hrvatskog sabora o samostalnosti i suverenosti RH te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne RH kojom je, nakon dugih čežnji našeg naroda za vlastitom državom, Hrvatska proglašena samostalnom i neovisnom

Poštovani članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, dragi hrvatski branitelji, čestitam vam Dan neovisnosti.

Na današnji spomendan prisjećamo se Ustavne odluke Hrvatskog sabora o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske kojom je, nakon dugih čežnji našeg naroda za vlastitom državom, Hrvatska proglašena samostalnom i neovisnom.

Na putu do konačne slobode bili smo suočeni s velikosrpskom agresijom stoga se posebno danas prisjećamo poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja čiji su životi utkani u temelje Hrvatske. Naša vječna dužnost ostaje očuvanje sjećanja na njih, koji su budućim naraštajima omogućili život u slobodnoj, neovisnoj i demokratskoj domovini.

Prenosimo istinu o Domovinskom ratu, o žrtvi hrvatskih branitelja generacijama kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu Hrvatsku. Nastavimo svakoga dana raditi za dobrobit Lijepe Naše i u zajedništvu gradimo dostojanstven život u domovini.
 


Ministar hrvatskih branitelja
 
Tomo Medved

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Izvorni autor: MHB/Foto: MHB

Autor: