Čestitka povodom 30. obljetnice oslobođenja Lipika i Dana branitelja

06.12.2021. 15:43:00

Obilježavajući Dan oslobođenja Lipika i Dan branitelja Lipika, s posebnom zahvalnošću i pijetetom, ali i s velikim ponosom prisjećamo se svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje neovisnosti naše domovine. Stoga posebnu zahvalnost izražavamo svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na žrtvi koju su podnijeli u borbi za slobodu našeg voljenog Lipika i Hrvatske.

Lipik je prije punih trideset godina, 6. prosinca 1991. godine postao prvi oslobođeni grad u Republici Hrvatskoj i tad smo pokazali i sebi i drugima da od žrtve možemo postati pobjednici. Ratne rane se obnavljaju premda su još uvijek vidljive, a žalosna je i činjenica da ne možemo vratiti naše poginule branitelje i civile. Međutim, dok god je nas, živjet će i uspomena na naše branitelje. Lipik je danas otvoren, multinacionalan grad i mi se zajednički trudimo stvoriti uvjete za dobrobit svih građana.  

Svim sugrađankama i sugrađanima s područja Lipika, a napose hrvatskim braniteljima čestitam njihov Dan!

Vaš gradonačelnik, Vinko Kasana

 

Izvor: Compas

Izvorni autor: Compas/Foto. fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.