Četvorka iz Haaga poslala pismo Praljkovoj obitelji

06.12.2017. 11:14:21

Četvorka iz Haaga poslala pismo Praljkovoj obitelji: “Čin vašeg Slobodana povijesnog je značenja kojeg nismo ni svjesni u ovome trenutku” Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Milivoj Petković i Valentin Ćorić, poslali su pismo obitelji Slobodana Praljka. “Čin vašeg Slobodana, našeg suborca i već 14 godina susjeda iz ćelije A210, povijesnog je značenja kojeg nismo ni svjesni u ovome trenutku, čin upozorenja međunarodnoj zajednici i njezinim tijelima koja na svojoj savjesti nose njegov život”, stoji između ostalog u pismu, prenosi Večernji list. Potpisnici pisma upućenog Praljkovoj obitelji, napisali su kako je on “iskazao na jedini mu preostali način protest protiv nanesene nepravde – proglašenja pravno i činjenično udruženog zločinačkog pothvata, čiji su članovi ne samo mi osuđeni, nego i tisuće časnika i vojnika HV i HVO, te dužnosnika RH i dužnosnika BiH”. U pismo koje izgleda zgužvano, što znači da je prošlo puno ruku, napisali su i da sud nije htio prihvatiti njihove “jasne dokaze o borbi za slobodu jednog naroda”. Ti dokazi, tvrde, govore da je istina sasvim drugačija od “one koju su konstruirala tijela ad hoc suda”. Prema neslužbenim informacijama, komemoracija za Slobodana Praljka održat će se u ponedjeljak u 12 sati u dvorani Linsinski u Zagrebu, a organizira ju Hrvatski generalski zbor, piše Večernji list.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.