Cijeli svijet se pita što se događa, ona odlučila stati na kraj nagađanjima

01.07.2019. 08:55:02

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u subotu da se osjeća dobro, dva dana nakon što joj se cijelo tijelo ozbiljno treslo u javnosti, što je izazvalo zabrinutost za njezino zdravlje. Kancelarku Merkel (64) novinar je upitao može li objasniti zašto se tresla te je li se u vezi s tim posavjetovala s liječnikom.
Odgovorila je da, iako može razumjeti takva pitanja, nema "ništa posebno prijaviti - osim da se osjeća  dobro".
U četvrtak, samo nekoliko sati prije odlaska na summit, vidjelo se da se Merkel trese u javnosti u Berlinu. To se dogodilo na ceremoniji u službenoj rezidenciji predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera za vrijeme primanja ministrice pravosuđa Christine Lambrecht. Kancelarka se tresla otprilike dvije minute, a za to vrijeme držala je ruke prekrižene. Samo tjedan prije, moglo se vidjeti kako se Merkel trese dok je stajala uz novog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija na događaju u Berlinu. Poslije je objasnila da je to posljedica toga što nije pila dovoljno vode za vrijeme stajanja na vrućini. Dva njemačka lista, The Stuttgarter Zeitung i Stuttgarter Nachrichten, u petak su citirala vladine izvore  koji su rekli da su se kancelarka drugi put tresla iz "psiholoških" razloga. - Sjećanje na incident od prijašnjeg tjedna uzrokovao je današnju situaciju, pa se može reći da se proces javio iz psiholoških razloga - izvijestili su.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.