Cijelu noć tražili maloljetne Čehe

26.06.2013. 11:54:34

Cijelu noć tražili maloljetne Čehe čiji je kajak bura otpuhala od Makarske do Milne; Policija stranim turistima: Opremite se i provjerite barem prognozu!

Sinoć oko 22.45 sati državljanka Češke je u Policijskoj postaji Makarska prijavila kako su se tijekom dana s plaže u Makarskoj gumenim kajakom na fesla dužine oko 3.5 metara udaljilo dvoje maloljetnih državljana Češke koji su putem mobitela oko 22.20 sati zatražili pomoć. Odmah su poduzete mjere traganja. U pretraživanju akvatorija pored djelatnika  Lučke kapetanije iz Makarske i Milne  uključilo se  Službeno plovilo "Ivan Kamber"  koji je isplovio s otoka Visa oko 00.40 sati,  te  ih  posada plovila pronašla oko 5.00 sati  1.5 NM od mjesta  Sumartina na otoku Braču. - Obzirom na iskustva tijekom proteklih turističkih sezona koristimo priliku da uputimo apel turistima, a posebno stranim da se nepripremljeni bez adekvatne opreme, te bez prethodnog  provjeravanja meteoroloških uvjeta ne udaljavaju  od obale. U  cilju njihove sigurnosti posebno ukazujemo na potrebu da se u aktivnostima tijekom boravka na odmoru koriste adekvatnu opremu, a sve zbog izbjegavanja eventualnih opasnosti - poručili su iz PU splitsko-dalmatinke. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.