Čiji je Zekanović zapravo igrač i što mu je cilj? 'Gura se u HDZ i pregovara s HSP-om. Sada je sve jasno'

03.05.2022. 17:22:00

Nezavisni saborski zastupnik s vladajućima je u koaliciji u Šibeniku, Milanovića je napao gorljivije od članova HDZ-a, a dio njih vidi ga kao poželjnog partnera. 

Iako za sebe konstantno tvrdi da je opozicija, nezavisni saborski zastupnik Hrvoje Zekanović u najnovijem sukobu između premijera i predsjednika države stavio se "na raspolaganje" Andreju Plenkoviću više od ijednog HDZ-ovca. Nitko od više od 200 tisuća članova HDZ-a, koliko u toj stranci tvrde da ih imaju, nije gorljivije napao Zorana Milanovića od Zekanovića, i to baš u trenucima kada je predsjednik za mnoge iz HDZ-a iznio niz uvreda, a za stranku kazao da je zalijepljena za Udbu kao žvakaća guma za ljetnih žega za trotoar. Nameću se logična pitanja: zašto Zekanović to radi? Koja je njegova korist od takvog "izlaganja"? I kako na sve gledaju u HDZ-u? Žele li Zekanovića blizu sebe u slučaju da im, zlu ne trebalo, zafali ruka u Saboru ili postoji neka druga ideja, poput plana da se preko Zekanovića na desnici pokuša stvoriti neka nova ili nova-stara desna opcija kako bi se umanjila važnost i utjecaj aktualnih stranaka od centra nadesno, poput Mosta, koji više s HDZ-om ne želi imati posla, ili Domovinskog pokreta, koji je po pitanju suradnje s HDZ-om podijeljen, a koja bi danas-sutra mogla biti od koristi HDZ-u pri sklapanju neke nove parlamentarne većine.


Izvor: Večernji list

Izvorni autor: Petra Maretić Žonja/Iva Boban Valečić/Foto: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.