CILJ VUKOVAR: Motociklisti i biciklisti na putu prema gradu heroja! (FOTO)

17.11.2014. 14:35:10

I ove godine brojni zaljubljenici u vozila na dva kotača odlučili su odati počast žrtvama Vukovara. Prešli su kilometre kako bi položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule u gradu heroja. Treću godinu zaredom biciklisti BK Dugo Selo voze maraton od Dugog Sela do Vukovara u znak sjećanja na žrtvu Vukovara. Ove ih je godine 18, a prešli su put od 300 kilometara. FOTO: Facebook Prve dvije godine vožnje biciklističkog maratona sudjelovali su u vukovarskoj Koloni sjećanja, a ove godine na put su krenuli preko vikenda jer mnogi nisu slobodni radnim danima. FOTO: Facebook Kažu kako ne žele politiku miješati u svoj maraton pa će se žrtvama Vukovara pokloniti 17. studenoga i potom se vlakom vratiti u svoj grad. Organizator maratona je Biciklistički klub Dugo Selo, uz potporu turističkih zajednica Dugog Sela i Slatine, rekao nam je predsjednik kluba Danijel Subotić.   Motociklistička karavana od Prevlake do Vukovara na putovanju su prenoćili u Požegi. Oni su položili vijenac i zapalili svijeće na spomen-obilježju poginulim braniteljima. FOTO: Dusko Mirkovic/PIXSELL Krenuli su iz Prevlake za Vukovar pod nazivom "Zajedno u ratu, zajedno u miru" povodom obilježavanja dvadeset i treće godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara.  Moto Klub KORKYRA RIDERS s Korčule u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, organizira vožnju motorima od Prevlake do Vukovara. FOTO: Dusko Mirkovic/PIXSELL Vožnjom na motorima žele povezati Domovinu od Prevlake do Vukovara i na tom putu su zastali i u Sisku kako bi odali počast hrvatskim braniteljima grada. FOTO: Dusko Mirkovic/PIXSELL Nakon paljenja svijeća na Spomeniku braniteljima i obilaska Spomen sobe te osvježenja na Gradskoj tržnici svoj su put nastavili dalje prema Kutini, Novskoj i drugim gradovima, sve do Vukovara, u kojem će se pridružiti i mnogim drugim putnicima koji će doći odati počast našem hrvatskom gradu heroju.  
  • Autor: s. nujić
  • Photo: Facebook
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.