Čitač otisaka prstiju na novom iPhoneu ne voli znojne prste

13.09.2013. 10:22:44

Glasnogovornik Applea rekao je da su zaposlenici zaduženi za testiranje uređaja utvrdili kako senzor ne radi s prstima prekrivenima znojem ili drugim tekućinama

Čitač otisaka prstiju, jedna od glavnih novosti na nedavno predstavljenom iPhoneu 5S, navodno je mnogo bolji od sličnih sustava koje smo dosad viđali na prijenosnim računalima, on i on ima svoje probleme. Između ostalog ne voli znojne prste, prenosi Wall Street Journal. Naime, glasnogovornik Applea rekao je da su zaposlenici zaduženi za testiranje uređaja utvrdili da senzor ne funkcionira s prstima prekrivenima znojem ili drugim tekućinama.
Razlozi uvođenja čitača otisaka sigurnosne su prirode, no novitet je ipak uzrokovao neke zabrinutosti zbog kršenja privatnosti. Iz Applea su rekli kako sustav ne pohranjuje fotografije otisaka, već samo podatke o otiscima, i to u novi A7 čip, a ne u memoriju uređaja. iPhone 5S ima i druge oblike zaštite sigurnosti. Svi korisnici koji žele koristiti čitač otisaka također moraju stvoriti i rezervnu lozinku. Samo pomoću te lozinke, naime, mogu otključati uređaj ako je uređaj resetiran ili nije otključavan 48 sati. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.