Članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara zgroženi su izjavom Vojislava Stanimirovića

16.06.2013. 08:29:54

Članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara zgroženi su izjavom Vojislava Stanimirovića,o tome kako njihova djeca nemaju poglavlje o Domovinskom ratu,koji je po njima bio građanski,te kako oni uče po hrvatskom programu ali iz "svojih" udžbenika.Kako je moguće da oni imaju "svoje udžbenike",koji je to" hrvatski nastavni program" u kojem nema Domovinskog rata,gdje je to u Hrvatskoj bio "građanski rat" i ono što je najperverznije-tko je to sve odobrio i financirao? Nevjerojatna je činjenica da u nadležnom ministarstvu koje služi za "opismenjivanje i naobrazbu" sjede potpuno nepismeni,neuki i nezainteresirani ljudi,koji nisu u stanju obavljati svoj posao za koji su plaćeni.Jednako je tako nevjerojatna činjenica da se nitko iz vladajuće garniture nije referirao na izjavu Vojislava Stanimirovića,kao da se to njih ne tiče,kao da ne žive u zemlji koja je prije samo nekoliko godina prošla kroz krvavi obrambeni rat.

 Pa niste valjda svi bili u vrtiću za vrijeme Domovinskog rata,te se stoga ne sjećate svih muka kroz koje je prošao Hrvatski narod,u nametnutom obrambenom ratu,a u kojem se stvarala Hrvatska država čiji ste vi danas predstavnici vlasti.Hrvatski Sabor je,vjerovali ili ne,donio Deklaraciju o Domovinskom ratu,međutim vi ju ili niste pročitali ili vas uopće ne interesira,jer da ste učinili bilo što od toga,tada bi ste na ovakve groteskne i iznimno opasne izjave,reagirali kako se i priliči svim normalnim predstavnicima vlasti u svim demokratski razvijenim zemljama.Doduše,u demokratski razvijenim zemljama ovakvi istupi su nemogući,jer drže do svoje povijesti i do svoga naroda,tako da vi definitivno u tom društvu nikako ne biste bili duže od 5 minuta.Stoga UZBV inzistira da se provede detaljna istraga o tome što,kako,iz čega i temeljem čijeg odobrenja,djeca srpske nacionalnosti uče,po čijem to programu,i gdje je nestao Domovinski rat.

 Također želimo da se javnosti obznani i teorija o građanskom ratu,jer ako već nemaju Domovinski rat,a tvrde da je bio građanski,tada nas interesira što piše na tu temu.Jednako tako vas moramo upozoriti da su izjave Vojislava Stanimirovića izravno kršenje zakona,te da svaki onaj koji takvo djelo ne prijavi nadležnim institucijama podliježe snošenju odgovornosti tog istog zakona.

 Mi članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara jako dobro znamo sve strahote kroz koje jedno ljudsko biće može proći,to smo osjetili na svojoj koži-od Vukovarske agonije do logora po Srbiji,tako da nam je zaista već prekipilo da od svih nas pravite budale.Ako mislite da su hrvatski branitelji jedna šačica prolupalih majmuna,tada vas moramo upozoriti-niti smo šačica,niti smo prolupali,a nismo ni nepismeni.Upravo suprotno,ima nas i jako smo povezani,iznimno ponosni na sve svoje muke i boli koje smo prošli kako bi stvorili slobodnu i demokratsku državu Hrvatsku,te vam ovim putem poručujemo da je naše strpljenje pri kraju.Mi se nikada nećemo povući sa "prve linije" kada je u pitanju Domovinski rat.Naša povijest je krvlju pisana i ako do sada niste shvatili-ovo je Hrvatska,odgovarate prije svega hrvatskom narodu i izvolite se početi tako i ponašati!

 Nema šanse da bilo tko u Hrvatskoj financira bilo kakve programe,udžbenike i ine groteske kojima se blati nas i naše mrtve.Hitno uvedite reda,jer mi vas plaćamo,mi smo vam omogućili posao,te ste stoga odgovorni nama,ali i budućim generacijama.Hitno pronađite "krivce" za ovakvo stanje u hrvatskom školstvu,jer u protivnom svi će te odgovarati.Ako ste vi naučili na to da vas ismijavaju i da povijest pišu gubitnici,tada vas molimo da si kupite vremeplov i vratite u ropotarnicu povijesti,jer za vas i razno-razne Stanimiroviće,u hrvatskoj budućnosti sigurno nema mjesta! Budućnost u koju ide hrvatski narod biti će onakva kakvu ćemo ju sami stvoriti,međutim ta budućnost mora i biti će građena na temeljima pravednog,ponosnog obrambenog rata.Ako se to nekome ne sviđa...kugla zemaljska poprilično je velika,ali vjerujte,toliko ljubavi za svoju zemlju,koju Hrvat nosi u srcu,nećete baš naći iza svakog ugla.Stoga lijepo radite svoj posao na temelju Prisege koju ste položili u Hrvatskom Saboru,a ako ste se "putem" malo zaigrali-pročitajte ju ponovno-nije teška literatura ali ima svoju veliku težinu i važnost! Pročitajte ju više puta-možda vam sine....!!!

 Za Udrugu Zagrebačkih Branitelja Vukovara

VLADIMIR BALGAČ-ALF, TANJA POLIĆ MARKOVIĆ I ZORICA GREGURIĆ

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.