Ćorić i Krajan o smjeni uoči finala Davis Cupa koja je šokirala sve

13.11.2019. 09:45:00

Nakon iznenađujuće vijesti da Željko Krajan više nije izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Borna Ćorić burno je reagirao na novinare da donose zaključke i staju na Krajanovu stranu.

U razgovoru za Večernji list pojasnio je zašto je 2016. bio ljut jer nije bio pozvan na finale s Argentinom te zbog toga bojkotirao Krajana i reprezentaciju.

“Nemam ništa protiv Krajana, ali možda sam mogao biti u sastavu za finale s Argentinom 2016., to me i sad boli. Sad smo kao tim imali nesuglasica s njim, ne bih o detaljima, sjeli smo, razgovarali i nismo našli rješenje. I nakon toga smo mi igrači odlučili kako smo odlučili”, pojašnja Ćorić.

Je li problem bio u raspodjeli premija ili u tome što je izbornik Krajan, nakon Čilićeva odustajanja, pozvao Ivu Karlovića? – Karlović nije bio problem. Nakon što je Marin otkazao, Karlović je postao naš drugi najbolji igrač i normalno je bilo da ga se pozove. Ali on igra Challenger u Houstonu, dovoljno je da stigne do polufinala pa bi već imao problema s pravodobnim dolaskom u Madrid, a u ponedjeljak ga čeka Hačanov. Ne bih sad ulazio u detalje, ali Ivo je odlučio igrati Houston i time se sam eliminirao”, otkrio je.

O istoj temi – sukobu s Ćorićem – govorio je i Željko Krajan u razgovoru za RTL.

“Vjerujem da to je jedan od razloga gdje je on sada postao prvi igrač, gdje se on sigurno osjeća da sam ga ja zakinuo s tom zamjenom u finalu kada sam bio primoran, tako reći, staviti Karlovića da igra jer on stvarno nije bio u stanju igrati. Nije niti trebao čekati to da Marin, tako reći, ako je trebao tu odluku donijeti, da se Marin ne odazove. Moglo se to riješiti i tu s Marinom i okolo – ne odgovaraš mi ili nam, i puno lakše bi se to riješilo nego sada, na ovaj način, gdje to djeluje grubo i ishitreno”, rekao je Krajan i nastavio:

“Do tih medijskih natpisa ni on nije znao što se događa kakav je ovo cirkus. Kažem, on se s tim, po meni i koliko sam čuo, nije slagao, ali se maknuo od toga i nije htio imati nikakvu odgovornost osim da je izrazio svoje mišljenje. Da ne zna, da mu nije jasno zašto se to događa jer su stvari dobro funkcionirale i imali smo dobre rezultate”.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto:fah

Autor: