Čovjek koji je napisao da premijera treba dočekati trulim jajima: ‘Zaključili su da nije prijetnja nego uvreda’

25.01.2022. 16:45:00

Mladen Ćustić (72) završio je u pritvoru prošlog petka zbog komentara kojeg je napisao na Facebooku. On je, naime, naveo kako bi premijera Andreja Plenkovića kad dođe u Zadar trebalo dočekati trulim jajima. 

“Nije prijetnja nego je uvreda”

– Prva moja spoznaja od policije je bila da sam ja prijetio premijeru. I ja sam ih pitao neka pročitaju u mom komentaru gdje piše, baciti, gađati, ubiti, bilo što. Ako je prijetnja dočekati, ja sam njega moga dočekati s jajima u džepu. Onda su oni vijećali ponovno, dakle, ponovno su se dogovarali, onda su došli do zaključka nakon sat vremena da nije prijetnja nego je uvreda – rekao je Ćustić. 

On je zaradio optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira omalovažavanjem i vrijeđanjem premijera Plenkovića, međutim 72-godišnjak tvrdi da je komentar bio satira. 

Odvjetnik Branko Šerić smatra da komentar nije govor mržnje, već reakcija građana na stanje u državi.

“Kao da se radi o uvođenju verbalnog delikta, na štetu drugova, kao što je nekad postojao verbalni delikt na štetu druga Tita”, tvrdi Šerić.

Mladen u šali kaže kako očekuje da će ga svaki put privoditi kad premijer bude na zadarskom području.“Ja bih preporučio Plenkoviću da stane ispred ogledala i nek sebi dobro postavi pitanje, Andrej je li ti radiš u redu, zašto je narod nezadovoljan?”, poručuje Mladen.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ak/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.