ČOVJEKU KOJI JE LAŽIRAO SMS-ove ZA MAMIĆA STIGLO UPOZORENJE: ‘Uništi sve komprimitirajuće sadržaje’!

24.09.2018. 12:59:07

NOVI DETALJI Informatičar iz Belišća kojeg USKOK sumnjuči da je izrađivao lažne SMS-ove za Zdravka Mamića, Franjo Varga, navodno je dobio poruku da uništi sve komprimitirajuće podatke s tvrdih diskova. Policija sada istražuje i tko je osoba koja ga je upozorila da je pod nadzorom. Istražitelji sada moraju pregledati sve što se nalazi u zaplijenjenoj računalnoj opremi koju su oduzeli Vargi nakon uhićenja, ali to bi moglo potrajati jer je navodno imao veću količinu opreme s golemim bazama podataka. Moguće je da će istražitelji naići na problem prilikom pristupa određenim podacima jer je Varga sjajan informatičar koji je u policiji radio na kriptozaštiti. Dakle, postoji čak i mogućnost da bez njegove pomoći neće moći pristupiti podacima. Spornu poruku o brisanju podataka prije uhićenja, koju je zasad nepoznata osoba poslala Vargi, policija je navodno “presrela” te je informatičara uhitila prije nego što ju je dobio i uništio tragove, a Jutarnji list tvrdi kako tragovi vezani uz istragu te nepoznate osobe vode prema visokoj politici. Ipak, još se ne spominju imena jer se ne želi nikoga optuživati dok se istraga ne provede do kraja.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.