Culej o 'nakaradnoj situaciji' s Pupovcem: Raščlamba cijelog slučaja uskoro će biti dostupna

26.09.2018. 14:25:43

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej sudjelovao je na konferenciji za novinare ispred Hrvatskog sabora na kojoj je, kao jedan od tužitelja, obavijestio javnost o tužbi protiv Saše Miloševića i Tamare Opačić, urednika i autorice Biltena 14 Srpskog narodnog vijeća. "Našao sam se u biltenu srpskih Novosti s ratnim dozapovjednikom Specijalne policije Mladenom Leovcem, a moj slučaj posebno je izdvojen kao da sam mrzitelj srpstva. Navedene su činjenice gdje ja osporavam zastupniku Miloradu Pupovcu izjavu da kokarda nije sankcionirana i da ne može biti i činjenica da sam zastupnici Jeckov predbacio da se po Ustavu u Hrvatskom saboru treba govoriti hrvatskim jezikom", rekao je Culej. Upitao se je li to način zbog čega se radi taj bilten, "osim da se ne blate svi koji progovaraju o onome što ne priliči govoriti o Domovinskom ratu i da se vrijeđaju dužnosnici na najmorbidniji način, od predsjednice do zadnjeg branitelja". "I to od onih koji su financirani sredstvima iz hrvatskog proračuna i plaćamo ih zato da bi se našli u njihovom biltenu, tko zna zašto i zbog čega", nastavio je saborski zastupnik. Na upit je li riječ o nakaradnoj situaciji s obzirom da je Pupovac dio iste većine kao i on, imao je odgovor. "O toj nakaradnoj situaciji svjedočite isto kao i ja i svi u Hrvatskom saboru svakog dana. Raščlamba cijelog slučaja uskoro će svima vama biti dostupna". Na upit ostaje li u HDZ-u, odgovorio je da je on izvorni HDZ-ovac te da je njegov pokojni brat bio u HDZ-u: "Zar ću napustiti svoju kuću?". Novinari su inzistirali na pitanju je li o tome razgovarao s premijerom Plenkovićem. "Nije meni Plenković tata pa da se žalim na kolegu Pupovca", zaključio je Culej. Izjave Steve Culeja nalaze se u videu na vremenskoj oznaci 5:10. Podsjetimo, u ime svojih stranki - odvjetnika Zvonimira Hodaka, političkog analitičara Zdravka Tomca, urednika tjednika Hrvatsko slovo Ivice Marijačića, pjevača Marka Perkovića Thompsona, saborskog zastupnika Steve Culeja, zapovjednika IX. Bojne HOS-a Marka Skeje, političara Ante Đapića, stradalnika i zatočenika srpskih koncentracijskih logora Predraga Mišića, novinara Marka Juriča i novinara Marka Ljubića, javnosti se obratio odvjetnik Mate Knezović zbog, kako je poručio, obrane časti i ugleda pred klevetničkim tvrdnjama iznijetim u bilteneu Srpskog narodnog vijeća broj 14., za 2017. godinu. Više pročitajte ovdje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.