CURE NOVI DETALJI! Kako je Rimac ‘kupila’ novinara: ‘Nije mi na čast i ponos to što sam radila, ali sustav tako funkcionira’

05.09.2020. 17:49:00

Bivša kninska gradonačelnica i državna tajnica u Ministarstvu uprave, Josipa Rimac, je pod istragom USKOK-a koji ju, među ostalim, sumnjiči i za nezakonita zapošljavnja.

“Ma, postoji načelni dogovor o kadroviranju… i ja sam bila tamo kada su donijeli tablicu i dogovorili tko je čiji. I ja sam to radila, što mi nije na čast i ponos, ali tako sustav funkcionira. Testovi se šalju onima koji trebaju proći, za svakog ću reći kome su poslali. Imam i ja testove, mogu ti ih pokazati…”, snimili su istražitelji riječi Josipe Rimac.

Kako prenosi Jutarnji list, radi se o telefonskom razgovoru od 5. ožujka ove godine koji je Rimac vodila s Draženom P., novinarom jednog lokalnog ličkog portala, a koji je za jedne dnevne novine pripremao temu o mogućim nepravilnostima pri zapošljavanju u HEP-u.

Razgovor se “vrtio” najviše oko člana Uprave HEP-a Saše Dujmića, za kojega je novinar imao informacije da je glavni kadrovik koji zapošljava u HEP-u. Rimčeva novinaru govori da Dujmić nije taj koji stavlja zadnji potpis te da je ona s njim u vrlo dobrim odnosima. U jednom trenutku mu izravno govori da je upravo Dujmić zaposlio njezinu sestru Biserku Vujić.

“On je odradio cijelu proceduru. Pokazao se kao fer i korektan za razliku od ostalih visokopozicioniranih u HEP-u koje sam isto to tražila, ali mi nisu htjeli pomoći iako sam ja njima radila usluge kad je trebalo zaposliti nekog njihovog”, požalila se Rimčeva novinaru u istom razgovoru.



Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: JA/Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.