‘ČUVARI DOMOVINE’ TVRDE: ‘Nudimo najjednostavniju metodu za lustraciju!’

31.01.2016. 08:58:10

MARIO MAKS SLAVIČEK "U medijima i hrvatskoj javnosti se ruga sa prijedlogom objave registara kolokvijalno i nespretno nazvanim „Registar Izdajnika“. Stoga smo promišljajući o tom problemima i proučavajući kako su tu problematiku riješile druge zemlje u svijetu, došli do jednog zaključka...", kažu Čuvari Prvo ozbiljnije pitanje lustracije u Saboru je potegnuo general Željko Glasnović. Iako ga je Peđa Grbin replicirao sarkastičnim zaključkom kako se čeka prijedlog da se takvo što uobliči na papiru”, aludirajući da je lustracija neizvediva, Mario Maks Slaviček u ime “Čuvara Domovine” donosi prvi, praktični prijedlog: “Poštovani, U javnosti se priča i govori kako je nemoguće i nepotrebno provesti LUSTRACIJU nad onima koji su djelovali protiv Hrvatske i Hrvata u komunističkom režimu bivše SFRJ te ukinuti aboliciju nad pripadnicima agresorskih formacija, političara i aktivista koji su sudjelovali svojim djelovanjem na bilo koji način sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku tijekom velikosrpske agresije 90-tih. U medijima i hrvatskoj javnosti se ruga s prijedlogom objave registara kolokvijalno i nespretno nazvanim „Registar Izdajnika“. Stoga smo promišljajući o tom problemima i proučavajući kako su tu problematiku riješile druge zemlje u svijetu, došli do zaključka koji Vam mi , Hrvatski Vojnički Red „ ČUVARI DOMOVINE“ šaljemo kao prijedlog objedinjenja metode LUSTRACIJE i UKIDANJA ABOLICIJE kroz jedan (ako Bog i Vaša politička mudrost dade) jedinstven članak USTAVA koji bi po uzoru na: 14. amandman Ustava Sjedinjenih Američkih Država koji glasi: “Nitko tko se priključio ustanku ili pobuni protiv Sjedinjenih Država, ili pružao pomoć i podršku njihovim neprijateljima neće biti senator ili zastupnik u Kongresu ili izbornik Predsjednika ili potpredsjednika, ili držati koju službu, građansku ili vojnu, pod Sjedinjenim Državama ili kojom od Država”. U slučaju nas Hrvata predlažemo da taj članak koji bi se unio u Ustav Republike Hrvatske glasi: “Nitko tko se priključio ustanku protiv Hrvatske ili pobuni protiv Hrvatske, ili pružao pomoć i podršku neprijateljima Hrvatske državnosti, nitko tko je svojim ponašanjem i/ili aktivizmom radio protiv Hrvatske vrijeđajući ime, grb, zastavu, jezik,običaje,obilježja i povijest Hrvatske i hrvatskoga naroda, posebice aktivista, vojnika i vojara koji su se borili za hrvatsku samostalnost kroz burnu hrvatsku povijest, nitko tko je služio i držao koju službu, političku građansku ili vojnu u komunističkom totalitarnom sustavu bivše SFRJ ne može i neće biti kandidatom za službu u javnim poslovima upravljanja ili nositelj bilo koje službe ili dužnosti, bilo političke, građanske ili vojne na bilo kojoj razini vlasti ili razini trodiobe vlasti, bilo zakonodavnoj, sudbenoj ili izvršnoj vlasti u Republici Hrvatskoj”. H.V.R ČUVARI DOMOVINE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.