DA GA HRVATSKA POLICIJA NIJE PUSTILA, OVO SE NE BI DOGODILO: Šešeljeve prijetnje s mitinga u Bačkoj Palanci

02.06.2021. 17:26:00

U ovo vrijeme 1991. godine u Bačkoj Palanci održan je velikosrpski miting koji je antihrvatskim i huškačkim govorima predvodio Vojislav Šešelj.

Tada je javno zaprijetio kako će sa “svojim četnicima udariti na srce Zagreba” što je među tisućama okupljenih Srba izazvalo euforiju i oduševljenje.

Neobjašnjiv potez hrvatske policija

Zanimljivo je da je Vojislav Šešelj samo mjesec dana prije ovog masovnog okupljanja u Bačkoj Palanci u Hrvatskoj bio uhićen – pa pušten. O tome je i sam javno progovorio nakon što je bivši saborski zastupnik Pero Kovačević ovu informaciju prije nekoliko godina podijelio s medijima, a uhićenje se dogodilo neposredno prije velikosrpskog mitinga kod Belog Manastira krajem travnja 1991. godine:

“U samom Bezdanu hrvatski su mi policajci naoružani puškama prišli i rekli da sam uhićen, da imaju nalog da me odvedu u stanicu policije u Osijek na saslušanje, a ja sam im se predstavio kao četnički vojvoda. Poslije toga prišao mi je šef policije Josip Reihl-Kir i obratio mi se riječima ‘gospodine, možete ići.”’

Zanimljivo je da je i sam Šešelj bio iznenađen zbog toga jer ga je hrvatska policija tako olako pustila na slobodu.

“Zar me već puštate? Kad ja vas budem hapsio, neću vas tako brzo puštati!”, rekao im je tada Šešelj.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: Twitter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.