Da su živi, danas bi Tuđman bio u Haagu, a Milošević s Arkanom ispijao šampanjac na Terazijama

31.05.2013. 09:58:41

Dok naši bosanskohercegovački Hrvati tamnuju u Haaškom pritvoru a aktualna vlast šuti, dotle će notorni Miloševićevi zločinci slobodno šetati po Srbiji, odakle su, u njihovoj režiji, i krenula sva zla po Hrvatskoj i BiH. Možda dođu i ljetovati u Lijepu našu

Tko čeka i dočeka. Tako su  novinarka Snježana Pavič kao i Jutarnji list u kojem radi  konačno dočekali da nakon oslobađajuće  presude Haaškog suda za Jovicu Stanišića i Franka Simatovića između ostalog napišu:’Haag amnestirao Miloševića za zločine u BiH: Jedini zločinački pothvat vodio je Franjo Tuđman’!? Sličan naslov ista novinarka i isti Jutarnji list, odnosno njegov portal, već su objavili u studenom prošle godine samo nekoliko sati prije oslobađajuće presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, jer su bili uvjereni da će Haaški sud u tom slučaju presuditi baš  kao u slučaju šestorice bosanskohercegovačkih Hrvata koji su, dan prije oslobađajuće presude srpskim zločincima, od istog suda ukupno osuđeni na 111 godina zatvora. Da podsjetimo, samo nekoliko sati prije nego li je predsjednik Haaškog suda Theodor Meron u studenom prošle godine pročitao pravomoćnu oslobađajuću presudu za naše generale Gotovinu i Markača, udružena novinarska falanga Pavićevog Jutarnjeg lista  iz pera njegove prezimenjakinje objavljuje tekst srama  kojeg se ni sam Butković ne bi zastidio.

Tuđman u paklu, Milošević u raju

Tako vrla noivinarka piše:’Kada danas ujutro šef Haaškog suda Theodor Meron bude čitao pravomoćnu presudu Anti Gotovini i Mladenu Markaču, s treskom će se zalupiti vrata na jednoj fazi hrvatske povijesti. Kako god Žalbeno vijeće Haaškog suda odreže kaznu dvojici generala, smanji je ili potvrdi, to će biti presuda Franji Tuđmanu i Tuđmanovoj Hrvatskoj’, ushićeno je napisala Snježana Pavić.  Samo nekoliko sati poslije Žalbeno vijeće Haaškog suda nije postupilo po željama Pavićke i ostalih novinarskih pavića, nego je, kako bi rekla naša Snježana,’odrezalo’ umjesto kazne slobodu za hrvatske generale. Također se nakon te presude nisu s treskom zalupila vrata na jednoj fazi hrvatske povijesti niti su Franjo Tuđman i Tuđmanova Hrvatska bili  osuđeni za udruženi zločinački pothvat, kako je  to Snježana priželjkivala i napisala. Od tih njezinih rečenica bi se i crna tinta, zacrvenila od  stida.  Tekst je naravno,odmah netragom nestao iz novina i s portala Jutarnjeg ali je zauvijek ostao sramotan trag na jednu fazu hrvatskog novinarstva. No, samo pola godine kasnije Snježana Pavić i Jutarnji list,odnosno njegov  portal  jedva su dočekali da u naslovu teksta nakon sramotne presude Haaškog suda istaknu:’Stanišić i Simatović nisu krivi. Haag amnestirao Miloševića za zločine u BiH:Jedini zločinački pothvat vodio je Franjo Tuđman’!? Još da su kojim slučajem udruženi Pavićevi jurišnici i autori ovoga novinarskog pothvata vjernici vjerojatno bi se nadali da će jednoga dana Tuđmana intervjuirati u paklu,  a Slobodana Miloševića u raju, zahvaljujući ‘zločinačkom pothvatu prvog hrvatskog predsjednika’.

Iz kadrovskog resursa SDB-a Srbije 'nastalo  svo zlo: Arkani, Legije i slični zločini'.

Nakon ovakvih presuda, pogotovu kada je Haaški sud nepravomoćno osudio bosanskohercegovačke Hrvate na 111 godina zatvora a notorne ratne zločince Stanišića i Simatovića oslobodio krivnje postavlja se pitanje što rade naši političari,odnosno naša vlast koja u obrani optuženih Hrvata nije ni prstom mrdnula. Da apsurd bude veći  država im je čak i naplaćivala kopiranje službenih dokumenata koji su im bili potrebni u obrani pa su tako generalu Slobodanu Praljku za kopiranje tih dokumenata ‘maznuli’ preko dvadeset tisuća kuna. Prethodno su mu ovršili račun i ponižavali i njega ali i ostale Hrvate  na svaki mogući način. Zar ovoj monstruoznoj presudi bosanskohercegovačkim Hrvatima, nije prethodila i čudnovata isprika hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, BiH dužnosnicima, za njegova prvog posjeta toj susjednoj državi, zbog, kako je rekao,  svih  zločina koje su Hrvati učinili na tlu Bosne i Hercegovine. Ovakve političke izjave  potpuno se uklapaju u najnovije presude Haaškog suda, jer po mišljenju mnogih povjesničara i političara, taj sud jeste politički sud. A da je to tako pootvrđuje i šokantna oslobađajuća presuda  srpskim zločincima Stanišiću i Šimatoviću koji su bili i  optuženi za zločine nad nesrpskim civilima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1991-95. godine. U tom kontekstu najnovija haaška zbivanja komentirao je i glavni urednik sarajevskog tjednika 'Slobodna Bosna' Senad Avdić koji je za Hinu izjavio kako je oslobađajuća presuda Haaškog suda za Jovicu Stanišića i Franka Simatovića poraz tužiteljstva ICTY-ja. ‘To je jedan u nizu slučajeva nemogućnosti da se dokaže uloga Jovice Stanišića i Franka Simatovića u formiranju paravojnih postrojbi koje su u Hrvatskoj i BiH pa i na Kosovu počinile najstrašnije zločine i to može biti ili stvar politike ili potpunog amaterizma tužitelja, kategoričan je Avdić. I on je istaknuo da su ratovi na području Hrvatske i BiH upravo i pokrenuti sudjelovanjem srbijanske službe državne sigurnosti (SDS) i to je činjenica dokazana u sudskim spisima ICTY-ja. Avdić kaže kako je iz kadrovskog resursa SDB-a Srbije 'nastalo  svo zlo: Arkani, Legije i slični zločini'.

Našu vlast nije briga za utamničene bosanskohercegovačke Hrvate

A  oslobađajuću presudu bivšim visokim srbijanskim dužnosnicima Franku Simatoviću i Jovici Stanišiću, povjesničar Josip Jurčević je za naš portal ocijenio kao plaćanje ustupaka Srbiji od strane Zapada.’Haaški sud je politički sud pa premda sudi pojedincima, stvarno sudi državama, rekao je, dodavši kako je Srbija oslobađajućom presudom amnestirana za agresiju i sve što se događalo od 1991. do 1995. na područjima u Hrvatskoj i BiH. Napomenuo je i kako je evidentno da je iza zločina u Hrvatskoj i BiH stajala Srbija, što je na sudu u Haagu priznao i Milan Babić. Jurčević je nadalje ustvrdio ‘kako EU nije Srbiji nametnula uvjete kao Hrvatskoj za otvaranje pregovora te istaknuo kako ovu presudu treba gledati u kontekstu oslobađajuće presude bivšem načelniku glavnog stožera Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, koji je nedvojbeno počinio zločine u Hrvatskoj. Dakle nakon svega ovoga, pogotovu nakon drakonske presude bosanskohercegovačkim Hrvatima aktualna vlast se nije udostojila žestoko reagirati, a predsjednik Josipović, koji se već ispričao Bosni i Hercegovini za počinjene zločine od strane Hrvata, nije se udostojio ni komnenbtirati tu presudu. Naši vlastodršci se ponašaju kao da ih nije briga i kao da se te presude tiču nekoga drugoga.Njih ne zanima, niti zabrinjava  ni iskrivljavanje povijesnih činjenica, čemu svakako doprinose i takve presude Haaškog suda kao i ova kojom je  notornim ‘mozgovima zla i srpske agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu’, Franku  Simatoviću i Jovici Stanišiću darovana sloboda. I dok naši bosanskohercegovački Hrvati tamnuju u Haaškom pritvoru dotle će notorni Miloševićevi zločinci slobodno šetati po Srbiji, odakle su, u njihovoj režiji i krenula sva zla ratne  agresije  na Hrvatsku  i BiH. Kako je krenulo možda dođu i ljetovati u Lijepu našu. Da su živi,danas bi Tuđman bio u Haagu, a Milošević s Arkanom ispijao šampanjac na Terazijama.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.