Daily Mail: Preobražaj Nevena Mimice - Od jugoslavenskog komuniste do zaštitnika slobodnog tržišta !?

10.06.2013. 15:11:20

Najtiražniji britanski dnevnik Daily Mail donosi opširan članak o Nevenu Mimici kandidatu za mjesto člana Europske komisije zaduženog za zaštitu potrošača. List sugerira da bi Mimicu trebalo pitati kada se i zašto od zagovornika dogovorene ekonomije i bivšeg jugoslavenskog komunista preobratio u ljubitelja slobodnog tržišta na kojem namjerava zauzeti jednu od ključnih uloga.

List navodi kako je Mimica prije 35 godina postao aktivni član Komunističke partije Jugoslavije, koja nije imala nikakve veze s demokratskim vrijednostima koje bi on trebao zastupati. Mimica bi trebao biti zadužen na zaštitu prava 500 milijuna ljudi na slobodnom EU tržištu, dok je istovremeno stasao i godinama zagovarao tzv dogovorenu ekonomiju koje ja bila na snazi u bivšoj SFRJ.

- Pitajte ga kada se preobratio - piše autor članka.

Daily Mail navodi kako je kao 24-godišnjak karijeru započeo u zagrebačkoj ASTRA-i koje je svoje proizvode plasiralo diljem svijeta. Navode kako je ta državna tvrtka u biti bila paravan za špijunsku mrežu bivše države koja je djelovala i u drugim zemljama.

- Mimica bi trebao objasniti kada se od zagovornika socijalizma i i socijalističke dogovorne ekonomije preobratio u kapitalista i zagovornika otvorenog tržišta kojem sada želi služiti - navodi Daily Mail.

Mimica je 1987. godine obnašao dužnost trgovačkog atašea bivše SFRJ gdje je opisan kao uzoran poslušnik bivšeg komunističkog režima, piše Daily mail.

R.H.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.