Dalić: Nisam očekivao ljepoticu, zadovoljan sam testom, protiv Španjolske moramo biti konkretniji

07.09.2018. 07:55:40

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon remija s Portugalom (1-1) komentirao je nastup svojih izabranika. Poručio je da nije očekivao spektakularnu utakmicu ni ljepoticu s naše strane. "Igrali smo koliko smo mogli u ovom trenutku, promijenili šest igrača, dali šansu većini igrača da igraju, nije lako igrati prvu utakmicu, pogotovo protiv Portugala koji je dobra ekipa, brza su momčad.  Ovo je put za Europsko prvenstvo, ovo je selekcija, ovo je trening i dobro će doći nama da vidimo što, kako i gdje smo s igračima", rekao je izbornik. Priznao je da smo u prvom poluvremenu stajali predaleko od igrača i malo preširoko, da smo u drugom poluvremenu čuvali loptu više nego u prvom, ali da je to bilo bezopasno. "Kovačić i Badelj nemaju utakmica, treba im utakmica, na SP-u nisu igrali puno i želim ih vidjeti da igraju do kraja i takav je bio plan, kao i da izmijenimo Livaju i Santinija. Bitno je da nismo izgubili, ali mislim da možemo biti zadovoljni našim testom", dodao je Dalić. Što se tiče inidividualnih procjena, kazao je da je teško donositi odluke nakon pola sata. "Bit će još vremena, dat ćemo im šansu, oni to zaslužuju. Neke smo igrače vidjeli, neke malo sačuvali poput Perišića, žao mi je Vide, ne znam što je s njim. Opet gol iz prekida i u tom segmentu moramo puno poraditi. Čekaju nas Španjolci i Liga nacija i tu moramo biti konkretniji i bolji", zaključio je izbornik Dalić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.