Dalićka poludjela na Bulja: “Sram vas bilo, nemojte mi to davati!”

15.09.2017. 16:57:06

Nakon dva mjeseca ljetne stanke zastupnici su se vratili u saborske klupe, a rad su započeli aktualnim prijepodnevom. Već na početku premijer se obračunao sa šefom oporbe Davorom Bernardićem i uvijek ironičnim Gordanom marasom, no sve je šokirao incident s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić “Vi ste pod pritiskom SDSS maknuli ploču u Jasenovcu, kad ćete se početi baviti pločama i maknuti četničke ploče? Tražim i odgovor na izjave Pupovca koji je izjave bobetka usporedio sa Slobodanom Miloševićem? Da li ste tu izjavu Pupovca prešutili kako bi ostali na vlasti?”, upitao je Plenkovića Mostov Miro Bulj.
“Što se tiče časti branitelja, rad ove Vlade je egsemplar.  Kad je riječ o dugoročnom rješenju znakovlja, namjerno smo osnovali vijeće jer se time nije bavio nitko”, kazao je Plenković.Spomenuo se Bulj i termoelektranue Peruća. “Sad je obljetnica napada Ratka Mladića na branu Peruća, uz velike hrvatske žrtve, a i dalje se vrši agresija direktno povezana sa vašom vladom jer se prijeti narodu Sinja i Cetinske krajine, od supruga ministrice Pejčinović-Burić. Ta termoelektrana će onečistiti najveći vodeni bazen u Europi, od tamo će cijela Dalmacija piti. Taj nasrtaj nije ništa gori nego Mladićev. Prisjetit ću se tih hrvatskih žrtava u ponedjeljak i imam pravo upozoriti da je štetni projekt termoelektrane na Perući strateški pogrešan. Na to vas je upozorilo 17.000 građana. Ne daj se, Cetino”, rekao je Bulj koji je u Sabor došao u majici s natpisom “Ne daj se Cetino”. Na njegove riječi uzbunila se potpredsjednica Vlade Martina Dalić, koja se digla iz klupa za ministre i počela vikati. “Sram vas bilo, ispod Peruće je moja djedovina!”, vikala je Dalić. Umiriti ju je pokušavao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, no potpredsjednica vlade nije se smirila. “Može vas biti sram što ste ovako reagirali”, odgovorio joj je Bulj. “Vas može biti sram što stopirate razvoj kraja koji je iseljen. Ne mogu više slušati ove laži”, izderala se Dalić dok ju je Jandroković upozoravao da se tako ne može ponašati u Saboru. Bulj joj je pokušao predati papire, Dalićka je odmhanula rukom “nemoj mi to davati!”, udarila po papirima i isfrustrurana sjela na svoje mjesto.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.