Damir Kain žestoko po vodstvu IDS-a u vezi Uljanika

26.04.2019. 20:17:27

  Bivši saborski zastupnik i član IDS-a, Damir Kain, na svom fb profilu, žestoko se obratio rukovodstvu i saborskim zastupnicima IDS-a, a u vezi njihovih izjava o situaciji u Uljaniku i tzv. krivnji Zagreba za uljanikove probleme. Objavu Damira Kajina prenosimo Vam u cijelosti: "IDS optužuje Plenkovića i Vladu zbog slobode medija i za propast Uljanika. Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Ovi su gori od nekih Uljanikovih sindikalista. Uljanik u rasulu, a neki u NO povećavaju si koeficijente na plaću. Demetlika uspoređuje Uljanik sa Agrokorom? Mislio sam da si pametniji. Zapamti, za Agrokor država nije dala ni kune, a za Uljanik do sada 3.5 mlrd. kn, a u konačnici taj iznos popet će se na 4.5-4.8 mlrd.kn. Nitko van Pule nije imao utjecaj na Uljanik, pa ni država koja je Uljaniku u skoro 30 god. doznačila 8.3 mlrd.kn, a uskoro će morati još milijardu kuna. Nikada, baš nikada se to ne bi dogodilo da sam bio u Saboru. I obrnuto, da Sponzi, Miletiću i dr. 2014/15 iz ruku nisam izbio Mirnu i Puris i oni bi slijedili sudbinu Uljanika. No i to je ništa spram blasfemije IDS-ova zastupnika Dausa, da Plenković žmiri na probleme slobode medija. Daus, imaj svoj stav i kaži koliko IDS troši javnog novca za medije? Najmanje 6 mil. kn (Grad Pula i Labin 1 mil.kn, Županija 2.5 mil.kn i dalje da ne nabrajam). Ni Goebbels ovo nije radio javnim novcem što radi IDS. Vi ste istarska sramota. Uljanik nije razorio nitko izvan Pule već su to učinili Puležani i istarski dužnosnici. Čak i u fašizmu se moglo u Istri slobodnije govoriti nego danas. 2018. Istra je zbog Uljanika iz državnog proračuna povukla 3 mlrd. kn više no što je u njega uplatila. Samo koliko se milijuna troši na PR (informiranje i promidžbu), a za najveću socijalnu krizu, tj. za radnike Uljanika spremni su izdvojiti 300 kuna pomoći. Siguran sam da IDS-u ne bi zasmetala propovijed kardinala Bozanića da nije za propast Uljanika spomenuo riječ "lokalno". Da li je u Istri moguće dobiti posao ako niste dio vladajuće strukture? NE. DA li je sloboda javne riječi na najnižem stupnju Hrvatske upravo u Istri? Da li su najneslobodniji i mediji upravo u Istri, gotovo svi ovisni o lokalnoj politici? Da li je dio istarskog pravosuđa,(u najširem smislu riječi), ovisno o politici? Da li je najviše sudskih procesa za izgovorenu riječ upravo u Istri? DA. Pravna državo, gdje si?"

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.