DAN DRŽAVNOSTI Polaganje vijenaca i gala koncert zagrebačke filharmonije

25.06.2013. 10:34:38

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, kojim se obilježava povijesna odluka o pokretanju postupka razdruživanja Hrvatske od ostalih bivših jugoslavenskih republika, a koju je Sabor donio 25. lipnja 1991. Na istoj je sjednici Sabor Republike Hrvatske donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske pišu 24 sata. Odluka se temeljila na rezultatima referenduma većine hrvatskih građana, od čak 92,18 posto onih koji su glasovali za razdruživanje.  Nakon isteka tromjesečnog moratorija Hrvatska je 8. listopada 1991. raskinula sve državnopravne sveze s ostalim jugoslavenskim republikama i postala slobodna, samostalna i neovisna država. Povodom Dana državnosti predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko položit će vijence i zapaliti svijeće na Mirogoju kod Zida boli, na grobu Ivice Račana, kod Grobnice narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu Franje Tuđmana te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju, javlja HRT. Predsjednik Josipović navečer će prirediti gala koncert Zagrebačke filharmonije u HNK, uoči kojega će uručiti odlikovanja dodijeljena u povodu Dana državnosti. Na koncertu se očekuje cijeli državni vrh. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.