DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VELIKOSRPSKE AGRESIJE NAD MJEŠTANIMA SOTINA

14.10.2022. 17:35:00

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja sotinskim žrtvama u središtu Sotina te molitvom, obilježen je Dan sjećanja na žrtve velikosrpske agresije nad mještanima Sotina. Tijekom komemorativnog skupa pročitana su imena 68 mještana, branitelja i civila, koja su život izgubila tijekom velikosrpske agresije prije 31 godinu.

Počast je odala delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom. Vijence su položile i obitelji poginulih i stradalih hrvatskih branitelja i mještana Sotina, izaslanstvo Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemska županija, Udruga Vukovarske majke, DVD Sotin, boćarski i nogometni klub „Dunav“ Sotin, KUD „Matija Gubec“ Sotin te političke stranke.

„I ove godine na današnji dan prisjećamo se žrtve Sotina i njegovih mještana koji su stradali u velikosrpskoj agresiji. Na ovom mjestu iskazujemo posebno poštovanje temeljima naše države i naše opstojnosti, podsjećamo na vrijednosti Domovinskog rata.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te ukazao na važnost ulaganja napora u pronalazak nestalih osoba.

Zamjenik Sušac podsjetio je kako se 17 stradalih mještana Sotina još uvijek vode kao nestali. Nakon prigodnog programa i molitve uslijedila je sveta misa zadušnica za poginule i nestale mještane Sotina u crkvi sv. Marije pomoćnice u Sotinu.

Izvor: Facebook

Izvorni autor: Manda Patko/Foto: Grad Vukovar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.