Danas presuda Ljubi Ćesiću Rojsu, je li oštetio MORH za pet milijuna kuna

06.03.2014. 10:17:09

1_232470

Nakon petogodišnjega postupka Ćesić je u veljači 2009. godine pred zagrebačkim Županijskim sudom oslobođen tih optužbi, ali je Vrhovni sud, zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, slučaj ponovno vratio na Županijski sud.

U četvrtak će na Županijskom sudu u Zagrebu biti objava nepravomoćne presude bivšem saborskom zastupniku i pomoćniku ministra obrane, umirovljenom generalu Ljubi Ćesiću Rojsu u slučaju u kojem mu se sudi zbog navodne zlouporabe kojima je Ministarstvo obrane prije 18 godina oštetio za više od pet milijuna kuna. Nakon petogodišnjega postupka Ćesić je u veljači 2009. godine pred zagrebačkim Županijskim sudom oslobođen tih optužbi, ali je Vrhovni sud, zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, slučaj ponovno vratio na Županijski sud. Ćesića se tereti se da je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje nogometnom klubu "Hrvatski dragovoljac" otpisao tri milijuna kuna duga, te da je bez ovlasti zapovijedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji koja službeno nije bila u sastavu HV-a.

  • Autor: Hina/ A. P.
  • Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.