Danas prijevremeni izbori u Vukovaru. Tko će biti novi gradonačelnik?

15.06.2014. 10:45:20

Prijevremeni izbori održavaju se jer Gradsko vijeće niti iz tri pokušaja nije uspjelo izglasati proračun za 2104. godinu. Točno u sedam sati jutros su otvorena biračka mjesta u gradu Vukovaru. Na ukupno 32 biračka mjesta 27 248 birača birat će na prijevremenim lokalnim izborima gradonačelnika Vukovara i članove Gradskoga vijeća. Pred Vukovarcima je osam kandidacijskih listi za Gradsko vijeće te šest kandidata za gradonačelnika Vukovara. Već od prvih sati, od kako su otvorena birališta, zamjećuje se velik odaziva birača koji su došli ispuniti svoju građansku dužnost. Iz svih političkih opcija navode kako se očekuju i ove godine velika izlaznost birača. Do sada je najveća izlaznost zabilježena na prošlim redovitim lokalnim izborima kada je na biralište izašlo oko 15 000 glasača. Prijevremeni izbori održavaju se jer Gradsko vijeće niti iz tri pokušaja nije uspjelo izglasati proračun za 2104. godinu. Radi toga je Vlada RH donijela odluku o raspuštanju Gradskoga vijeća i razriješenju gradonačelnika Vukovara. Ivan Penava, kandidat koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a glasovao je oko 8.30 sati. Rekao je da očekuje pobjedu u prvom krugu, ali i da su spremni za nastavak kampanje i drugi krug ako bude potrebno. Istakao je da će njegovi prvi koraci, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, biti usmjereni prema poboljšanju stanja u gospodarstvu. Oko 10 sati na biračko mjesto izašao je i Dragan Crnogorac, kandidat koalicije stranaka okupljenih oko SDSS-a. Crnogorac je rekao da očekuje da će nakon ovih izbora Vukovar dobiti vodstvo te da više neće dozvoliti da dođe do prijevremenih izbora. Rekao je da je Vukovar izgubio godinu dana te da to nikome nije trebalo. Na upit novinara misli li da postoji mogućnost da Srbin postane gradonačelnik Vukovara rekao je da se ne bi ni kandidirao da tako ne misli. Autor: Branimir Bradarić  

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.