Danas se navršava pet godina od smrti Dina Dvornika

07.09.2013. 10:04:47

Danas se navršava pet godina od iznenadne smrti dina dvornika. Hrvatski kralj funka preminuo je 7. rujna 2008. u 44. godini života. Toksikološki nalaz pokazao je da je umro od smrtonosne kombinacije tableta za smirenje, lijekova protiv bolova i antidepresiva. Obitelji Dvornik tragična vijest jako je teško pala, tim više što je samo pet mjeseci prije Dina preminuo njegova otac Boris. Dino je glazbenu karijeru započeo sa 17 godina u grupi Kineski zid, s kojom je snimio prvu funky ploču u tadašnjoj državi, a s pjesmom ''Tebi pripadam'' osvojio je nagradu za najboljeg debitanta na Zagreb-festu. Nakon toga nastavio je nizati uspješnice, a za plesni hit ''Afrika'' godine 1996. nagrađen je nagradom Porin. Iste je godine Porinom nagrađen i njegov album ''Enfant terrible''. Trećeg Porina dobio je 1998. godine za album ''Vidi ove pisme''. Prije prerane smrti počeo je raditi na albumu ''Pandorina kutija'' koji je objavljen posthumno. Javnost ga je, međutim, upoznala davno prije glazbenog debija - uz oca slavnog glumca pojavio se kao dijete u nekoliko dječjih serija i filmova. Na na veliko platno vratio se 2004. godine u ulozi narko bosa u filmu ''Ta divna splitska noć'', a kasnije se pojavljivao i na malim ekranima u reality showu ''Dvornikovi''. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.