DARIJO SRNA OPROSTIO SE OD REPREZENTACIJE: ‘Iza mene je teško razdoblje, morao sam krenuti dalje’

22.07.2016. 10:42:11

Srna je još uoči Europskog prvenstva u Francuskoj najavio kako mu je to posljednje veliko natjecanje za Hrvatsku. Došao je i taj dan, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, donio je konačnu odluku. Nakon velike neizvjesnosti oko napuštanja reprezentacije, Srna je odlučio kako je došlo vrijeme da zauvijek skine ‘kockasti’ dres. “Iza mene je teško razdoblje. Uspio sam se smiriti, morao sam krenuti dalje. Završavam karijeru u reprezentaciji. Napisat ću službeno pismo za desetak dana i onda se posvetiti klubu”, rekao je Darijo Srna za službenu stranicu svojeg Šahtara. Srna je još uoči Europskog prvenstva u Francuskoj najavio kako mu je to posljednje veliko natjecanje za Hrvatsku. Logična je to odluka bila s obzirom na njegove godine pa navijačima i nije teško palo što se kapetan oprašta, no, Euro je promijenio sve. Darijo Srna odigrao je fantastičan turnir iako mu je nakon prve utakmice preminuo otac. Svojim je žarom, željom i borbenošću nanovo osvojio srca navijača, a ispunio je i posljednju očevu želju da odigra ovo Europsko prvenstvo najbolje što može. I odigrao je, iako su nekada u suzama i ‘knedlom’ u grlu, Srna je vodio Vatrene do osmine finala najbolje što je mogao. Nakon prvenstva provlačila se priča kako će Čačić nagovoriti Srnu da nastavi s igrama za reprezentaciju, što je Čačić i sam potvrdio, ali nakon kraćeg zatišja, Darijo je ipak rekao dosta. Iako je prije Europskog Srna bio dosta na meti navijača kao jedna od slabijih karika zbog svojih godina i zbog toga što je predvodio momčad koja je dugo bila bezidejna i neuigrana, nakon prvenstva stvari su se promijenile jer je baš Srna svojim karakterom podigao ovu momčad na noge kada je najviše trebalo. To je baš prava odlika dobrog kapetana. Podsjetimo, Srna je za reprezentaciju odigrao 134 utakmice, debitirao je 20. studenog 2002. godine, a zabio je čak 22 gola. Igrao je pod šest trenera, Ottom Barićem, Cicom Kranjčarom, Slavenom Bilićem, Igorom Štimcem, Nikom Kovačem i sada Antom Čačićem. Kao kapetan momčad Hrvatske predvodio je 68 puta, a kulminat toga bilo je baš ovo Europsko u Francuskoj kada je svijetu pokazao što znači biti kapetan neke reprezentacije. Ma što god o njemu mislili morate priznati kako je obilježio jedno veliko razdoblje hrvatske reprezentacije i kako je svojom vječnom hrabrošću i požrtvovonošću itekako zadužio sve navijače. Uvijek je igrao sa srcem i žarom, čak i kada Hrvatska nije bila u najboljem izdanju i zato mu treba reći – kapetane, hvala ti na svemu!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.