Daruvarac pušten na slobodu, mladić povukao prijavu protiv njega!

05.04.2019. 18:48:37

Njegov odvjetnik Boris Radman nam je rekao da ne zna razloge puštanja i da ih tek treba dobiti. Darko Kovačević Daruvarac (32) pušten je iz istražnog zatvora u Zadru u kojemu je bio od nedjelje, 31. ožujka nakon što je dan prije pritvoren zbog prijetnje 24-godišnjaku u jednom zadarskom kafiću. - Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 1. travnja 2019. zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave zadarske kao dopunu kaznene prijave 24-hrvatskog državljanina protiv osumnjičenog 32-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog učina kaznenog djela iz čl. 139. st. 2. KZ-a, te je protiv osumnjičenika rješenjem suca istrage određen istražni zatvor po osnovi čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a. (5. 4. 2019.) Tijekom dokaznog postupka, oštećenik je povukao prijedlog za progon te zbog povlačenja oštećenikova prijedloga nema procesnih uvjeta za daljnje vođenje kaznenog postupka protiv osumnjičenika, a isto tako više ne postoji niti osnova za istražni zatvor zbog čega je sucu istrage predloženo ukidanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika - priopćio je ovo zadarski DORH u povodu puštanja Darka Kovačevića Daruvarca na slobodu u petak oko 15 sati. Njegov odvjetnik Boris Radman nam je rekao da ne zna razloge puštanja i da ih tek treba dobiti. Podsjetimo, Daruvarac je nakon prijave za prijetnju u subotu navečer u jednom zadarskom kafiću bio uhićen, a u nedjelju je novinarima rekao da mu je sve namješteno kako bi ponovno bio u zatvoru. Daruvarac je nakon povlačenja prijave pušten pet dana nakon uhićenja na slobodu gdje čeka pravomoćnost odnosno odluku splitskog suda o presudi na pet godina zatvora za brutalno premlaćivanje mlade Zadranke u lipnju prošle godine. Daruvarac je sjeo u bijeli Mercedes nakon što su ga pustili te otišao.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.