“Daruvarcu” smanjena kazna za brutalno premlaćivanje mlade Zadranke. Sud našao olakotne okolnosti

06.06.2019. 15:07:04

Darku Kovačeviću “Daruvarcu” smanjena je kazna s pet na četiri godine zatvora za brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke i prijetnje smrću koje joj je pritom uputio. Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu potvrđena mu je krivnja, a kazna mu je ublažena za godinu dana, javlja Slobodna Dalmacija. Djelomično je prihvaćena žalba optuženoga u dijelu koji se odnosi na trajanje kazne zatvora. Kao olakotne okolnosti sud je prihvatio to što je “Daruvarac” izrazio žaljenje i kajanje, kao i to što je priznao djelo. “Daruvarac” je prije godinu dana brutalno pretukao tinejdžericu u kafiću Chill out u Zadru. Mlatio ju je šakama i nogama u glavu čak i dok je bespomoćno ležala na podu. “Dana 13. lipnja 2018. godine oko 21 sat, kad je oštećena došla u isti caffe bar, bez povoda ju je udario glavom u potiljak. Zatim je za njom otišao u WC optuživši je da ga vara, opalio joj je dvije do tri triske, a potom je u namjeri da je teško ozlijedi počeo udarati šakama po glavi. Kad je u WC ušao Ante Kokić i rekao: ‘Nemoj je toliko tući, ubit ćeš je’, istom je odgovorio ‘To i želim’. U jednom trenutku Lorena je pobjegla u drugi WC. Ponovo je ušao za njom i ponovo je počeo tući šakama u glavu, a u jednom trenutku je uhvatio za glavu i s njom dva, tri puta udario u umivaonik, zbog čega je oštećenica Lorena pobjegla u unutrašnjost caffe bara, gdje ju je okrivljenik bez povoda i uz prisutnost drugih osoba hvatao za kosu, bacao na pod, a potom je i udarao otvorenim dlanovima i zatvorenim šakama te nogama u tijelo i glavu, uslijed čega je oštećenica Lorena Gurlica zadobila teške tjelesne ozlijede”, piše u presudi “Daruvarcu”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.