Davoru Božinović vjera, mjere? Za sve isto vrijedi? Iskoristimo "pravo", dok drugima zatvor

13.04.2020. 15:42:00

Prenosimo sa stranica Radio Daruvara!

Integralna obavijest parohijanima za Uskrs

Poštovana redakcijom Radio Daruvara,

Naše obaviještenje o proslavi Stadalne sedmice i Vaskrsa u pravoslavnoj crkvi u Daruvaru je prilikom objavljivanja korigirano, te su dva posebna pasusa teksta spojena u jedan i dobijen je potpuno drugačiji smisao rečenoga.

Naime, pasus o bogosluženjima koje će sveštenik sam vršiti, pridržavajući se zabrane vjerskih okupljanja i pasus koji govori o ponašanju vjernika pri ulasku u crkvu van bogosluženja je spojen u jedan, te se dobio dojam da ćemo namjerno kršiti sve neophodne odredbe u borni sa COVID19, što nam nikako nije namjera.

Molio bih Vas da se tekst objavi u svom izvornom obliku ne bismo li otklonili svaku nedoumicu.

“Crkva Svetih Otaca Prvog vaseljenskog sabora u Daruvaru će imati redovno bogosluženje za Cvijeti, Veliki Petak i Vaskrs, pridržavajući se svih odredbi o okupljanju.

 

Vjernici će, pazeći da u crkvi istovremeno ne bude više od 5 osoba da se drži međusobni razmak od minimalno 2 metra, moći:

– na Vrbicu u subotu 11. 4. 2020. od 12.00 do 18.00 i na Cvijeti u nedjelju 12. 4. 2020. od 08.00 do 18.00 moći uzeti osvećene vrbove grančice i ponijeti u svoje domove;

– na Veliki Petak 17. 4. 2020. od 15.00 do 18.00 i na Veliku Subotu 18. 4. 2020. od 08.00 do 18.00 Plaštanica (platno sa prikazom mrtvog Isusa Hrista skinutoga sa krsta) će biti izložena u crkvi da bi se vjernici mogli pokloniti i moliti se;

– na Vaskrs 19. 4. 2020. i tokom Svijetle sedmice vjernici će moći iz crkve uzeti po jedno osvećeno jaje radi blagoslova svoga doma.”

Originalnu obavijest možete vidjeti kako na našoj FB stranici, tako i na oglasnoj ploči pravoslavne crkve u Daruvaru.

 

S poštovanjem prema Vama i Vašim slušateljima,
sveštenik Đorđe Ostojić
paroh daruvarski

Izvor: Radio Daruvar

Izvorni autor: RD/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.