Dekanić: Siguran sam da će istraga meni dati za pravo, ostavka nije na stolu

02.05.2022. 15:30:00

BOROVO, 2. svibnja 2022. (Hina) - Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić potvrdio je u ponedjeljak da s njim, osim kad je dao izjavu za zapisnik, nitko iz policije ili Uskoka još nije razgovarao u vezi prometne nesreće uoči Uskrsa, uvjeren da će rezultati istrage njemu "dati za pravo", pa njegova ostavka "nije na stolu".

"Prometna nezgoda se dogodila točno onako kako je zapisano u policijskom zapisniku. Sa mnom službeno, osim zapisnika koji je napravljen, nitko još nije razgovarao", izjavio je Dekanić novinarima u Borovu, gdje je sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice ubojstva dvanaestorice hrvatskih redarstvenika.

Naglasio je da je poprilično ispolitizirana situacija oko te nesreće, ostavši pri ranijim tvrdnjama da je u alkoholiziranom stanju, ali kao suvozač u službenom županijskom vozilu sudjelovao u sudaru s automobilom parkiranom uz cestu.

Na pitanje novinara smatra li da mu netko smješta te pokušava isprovocirati njegovu ostavku, posebno kada su se u medijima pojavile teze kako neki svjedoci tvrde da je on vozio službeni automobil, odgovorio je kako se i sam zapitao je li tomu tako.

"Imam određene sumnje s obzirom da neki i u medijima izlaze s podacima koje, siguran sam, ne bi trebali niti smjeli imati", rekao je Dekanić.

Istaknuo je kako "nije lijepo" to što je bio pod utjecajem alkohola, ali i naveo da je ipak "samo čovjek" te se ponekad dogode i takve stvari, izrazivši uvjerenje da će pokrenuta istraga u konačnici njemu dati za pravo.

Ustvrdio je kako njegova ostavka na dužnost župana "nije na stolu" te da će, budu li to tražili iz njegove stranke HDZ-a, o tome razmišljati kada i ako do toga dođe.

Prije njega, novinarima je vezano uz spomenutu nesreću Dekanića izjavu dao i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, istaknuvši kako je predmet u toj istrazi preuzeo Uskok te da nije upućen u te izvide.

"Nisam detaljno upućen jer izvide provodi Uskok. Ne znam niti bih trebao znati detalje", kazao je Božinović.

(Hina) xzdra ytr

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.