Deložacija obitelji Bijelić iz stana u Vinogradskoj

27.05.2013. 17:59:23

Zbog zanimanja javnosti i medija o deložaciji, zakazanoj za 28.05.2013., na adresi Vinogradska cesta 22-a Gradska uprava za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada izvjestila je  da se u ovom slučaju radi o deložaciji ovršenika Sofije i Borislava Bijelića, koji stan u Vinogradskoj 22-a/IV, površine 39,47 m2, godinama ne koriste za stanovanje. Naime, pravomoćnom i ovršnom presudom Općinskog građanskog suda u Zagrebu usvojen je otkaz stanarskog prava Sofiji i Borislavu Bijeliću, te im je naloženo iseljenje i predaja stana. Nadležni Općinski građanski sud u Zagrebu donio je rješenje o ovrsi, broj Ovrs-416/09, temeljem kojega je isti sud 8. travnja 2013. donio zaključak kojim je zakazao deložaciju za 28. svibnja 2013. Ovršenici Sofija i Borislav Bijelić predmetni stan ne koriste od 1994. te je njihovo boravište nepoznato, a stanom raspolaže odvjetnik Nikola Badovinac na način da stan daje na korištenje trećim osobama – podstanarima što je utvrđeno višekratnim očevidima (od kojih je zadnji izvršen 27.05.2013.), dokumentacijom MUP-a i informacijama koje je Grad Zagreb dobio od građana. U skladu sa navedenim činjenicama pristupiti će se navedenoj deložaciji u cilju zaštite imovine kojom upravlja Grad Zagreb. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.