Deložirani dragovoljac domovinskog rata živi na ulici, a policija mu ne dozvoljava da slikanjem zaradi za kruh!

27.05.2017. 10:48:05

Objavljujemo potresnu priču dragovoljca domovinskog rata, koji je deložiran iz svoga doma, a policija mu ne dozvoljava niti slikati, a kamoli prodati sliku koju naslika kako bi kupio kruha. Ostavljen je od svih, pa i od gradskih vlasti da polako gladuje kao što je prošao i branitelj Stranadica u Kutini, umirući od gladi. U prošli petak su me deložirali iz stana u Pakracu..na cesti sam u Zagrebu samo sa nužnom opremom koju su mi dopustili ponijeti..spavam na ulici crtam na ulici i hvala bogu što mi je Bog dao priliku da budem dragovoljac domovinskog rata koji je preživio i tako se ponovo osjećam kao na terenu…ukoliko ima neki dragovoljac u Zagrebu da mi da ili posudi vreću za spavanje bit ću mu jako zahvalan, dok se ovi u ministarstvu i mupu sjete da kad nekoga deložiraju su mu pravo dati i nužni smiještaj…mislim više se bore za životinje nego za ljude….prenosi HOP Poslije pet dana crtanja svi su bili oduševljeni moji m radovima…i jučer mi jedan policajac došao i rekao da ne smijem prodavati svoje radove na javnom mjestu, jer moram imati odobrenje za to od grada Zagreba…jako sam ih puno nacrtao ali sam samo sedam poklonio, a ljudi su mi zauzvrat dali 50 kn…pa sad se ja pitam…koja je tu logika…ako sjedneš i crtaš na klupi ujutro ili navečer i nekome se svidi slika dali je smiješ prodati ili ne ako si je ti nacrtao…radovi su sve ljepši i ljepši…sto više crtam…prekjučer i jučer sam radio oko 30 sati…čak mi je jedan crtež otišao u sjevernu koreju..i pita me žena koliko dođe a ja joj dam na poklon i potpišem se na kineskom pismu od kojeg su se razvila sva ostala pisma na azijskom kontinentu…žena ode zadovoljna turisti zadovoljni…dao sam im kao umjetnik ruku prijateljstva a onda dođe poslije toga policajac…i kaže kupi slike i makni se sa trga…treba ti dozvola…a najvjerojatnije mu je smetalo to..što je pisalo na podu…dragovoljac domovinskog rat ratni vojni invalid deložiran u petak…spavam na ulici crtam na ulici sad da li kršim zakon ako crtam na ulici neznam..ako neko želi kupiti moj rad da li ga smijem prodati tj uzeti novce za njega, uglavnom hvala svim zagrepčanima na potpori koju su mi dali…gledajući moje portrete…danas idem samo crtat, ne smijem prodavat, pa sad da li će im to smetati ne znam… “napisao je na svojem fb profilu dragovoljac domovinskog rata Ivica Baran.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.