Demoliranje i strah: pritisci na obitelj i svjedoka protiv Udbe u Muenchenu

25.05.2015. 15:02:33

Svjedokovu stariju kćer Gabrijelu Krmpotić Kos, na radnom mjestu u KIC-u danas ujutro dočekao je potpuno uništen i demoliran radni stol

Uznemiravanje članova  obitelji Ivana Krmpotića, svjedoka na suđenju Udbaškim egzekutorima Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Muenchenu, se nastavlja, piše direktno.hr Njegovu stariju kćer, Gabrijelu Krmpotić Kos, na radnom mjestu u KIC-u danas ujutro dočekao je potpuno uništen i demoliran radni stol. Pobacane stvari, potrgan kompjuter, razbijen printer, a nakon što je pozvala policiju, ravnatelj te institucije odbio je policiji dati snimke nadzornih kamera kako bi se utvrdilo tko stoji iza najnovijeg vandalizma. Inače, Krmpotić je u subotu prijavio da mu je netko oštetio automobil u ulici u kojoj stanuje, a bez obzira na to, policija mu nije ni tada ponudila zaštitu. Svjedočenje Ivana Krmpotića na sudu u Muenchenu zakazano je za 22. lipnja, ali potpuno je neizvjesno hoće li ići svjedočiti protiv Perkovića i Mustača, kako doznajemo od članova njegove obitelji. Zbog prijetnji obitelji se vratio iz Njemačke Kako je direktno.hr izvijestio prije dva tjedna, Ivan Krmpotić, svjedok na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču kojeg je njemačka policija držala pod zaštitom, vratio se iz Muenchena u Zagreb i odbio je svjedočiti, upravo zbog prijetnji upućenih njegovoj obitelji. Tom dramatičnom raspletu kumovao je posjet dvaju bivših ‘milicionera’, radnika RSUP-a iz vremena Jugoslavije, koji su “prijateljski” u Zagrebu došli posavjetovati kćerke Ivana Krmpotića. Kontaktom preko Skypea, još se jedan, i sada aktivni djelatnik obavještajne zajednice, obratio s porukama. Jedan je poručio da ih čeka “slovenska sudbina”, što su protumačile kao ozbiljnu prijetnju tek kad je u medijima objavljeno da je izgorio automobil u dvorištu Romana Leljaka, slovenskog svjedoka na muenchenskom suđenju. Drugi je bivši djelatnik milicije objasnio kako “bi bilo bolje da Krmpotić začepi usta i dovuče gu….cu u Zagreb. To su kćerke prijavile u Njemačku, ali im Njemačka, izgleda, iz nepoznatog razloga nije htjela pružiti zaštitu. Zbog toga je svjedok tada odlučio ne dati iskaz i vratio se u Hrvatsku. (direktno.hr)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.