Deset godina, pet vlada, ista obećanja. A mi i dalje tonemo.

24.11.2018. 09:45:07

Od 2008. promijenili smo pet vlada. Svima su bila puna usta reformi, a Hrvatska je i dalje na dnu svih ljestvica u usporedbi s ostalim zemljama Europske unije Već cijelo desetljeće Hrvatska stagnira. Od 2008. godine smo na dnu i niti jedna vlada od tada do danas to nije promijenila. Ili kako je to još prije deset godina izjavio bivši premijer Ivo Sanader - u banani smo. Sve do krize 2008. građani su relativno dobro živjeli. Teško se možemo sjetiti da se u to vrijeme plaće nisu isplaćivale na vrijeme, da su se Hrvati masovno iseljavali u inozemstvo... A onda je uslijedila 'banana' I danas se posklizujemo na toj debeloj kori. To potvrđuju i podaci Hrvatske udruge poslodavaca, HUP Skora, alata za mjerenje provedbi reformi u 12 ključnih područja. HUP Skor za 2018. iznosi 37, što je za jedan bod manje od prošle godine. Godinama poslodavci upozoravaju na iste probleme. Vape za poreznim rasterećenjima, smanjenjem birokracije, nameta, pojednostavljivanjem svega u poslovanju i za reformama u svim područjima. U deset godina to nisu uspjele napraviti bivše vlade Ive Sanadera, Jadranke KosorZorana MilanovićaTihomira Oreškovića, a ni sadašnja Andreja Plenkovića, koja je odradila već pola mandata. Konstantno i nezaustavljivo tonemo.    Ivan Pandžić, Anamaria Burazer / 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.