Deur postavio pitanje o ukidanju mjere roditelj odgojitelj, Benčić histerično vikala

27.11.2021. 16:24:00

Tijekom sjednice Hrvatskog sabora u petak, zastupnik HDZ-a Ante Deur je postavio pitanje Sandri Benčić, zastupnici ekstremno lijeve stranke Možemo glede roditelja odgojitelja i demografske mjere ukinute u Gradu Zagrebu. Nakon Deurove replike Benčić je vikala kako je HDZ s Bandićem pokrao lokalnu samoupravu, na što je Deur pitao do kada će se izvlačiti na Bandića.

Deur je pitao Benčić kako gleda na situaciju s roditeljima odgojiteljima budući da je program njene stranke fokusiran na socijalnu problematiku.

Benčić je ustvrdila kako joj je Deur došao kao “kec na desetku”, te kazala da mjera roditelj odgojitelj nije bila socijalna već demografska mjera koju su mogli svi uzeti. Na kraju se ipak složila da je moguće kako su neki roditelji odgojitelji zbog ukidanja mjere na granici siromaštva, ali je napala Deura te mu kazala da HDZ provede tu mjeru na razini cijele države.

Nakon Deurove replike Benčić je vikala kako je HDZ s Bandićem pokrao lokalnu samoupravu, na što je Deur pitao do kada će se izvlačiti na Bandića. 

“Zastupnice Benčić, do kada ćete za svoje propuste, nesnalaženja i loše poteze okrivljavati pokojnog gradonačelnika?!
Preuzeli ste odgovornost i počnite odgovarati za svoje postupke i odluke. Naprasnim ukidanjem demografske mjere roditelj – odgojitelj, korisnike, obitelji i djecu, ostavili ste na cjedilu i direktno im ugrozili egzistenciju.

Mjere koje ste predložili ne mogu je nadomjestiti jer je riječ o socijalnim mjerama ma koliko god ih se trudite prikazati drugačije. Uostalom, i sami ste priznali da će ukidanjem mjere roditelj – odgojitelj mnoge obitelji doći u rizik od siromaštva. No, očito vas i gradonačelnika Tomaševića nije briga?! Ili se tako odnosite prema građanima za koje ste procijenili da nisu vaši birači?!”, kazao je Deur.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv/Foto: fah, snimka zaslona Fotomontaža: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.