DIJELOVI FILMA “GENERAL” NA NAJVEĆEM SRIJEMSKOM FESTIVALU U VUKOVARU

20.08.2017. 16:32:19

Vukovar film festival u Srijemu na Dunavu, održava se 11. put, od 21. do 26. kolovoza. Direktor festivala Igor Rakonić istaknuo je kontinuitet ovog zahtjevnog projekta koji godinama uspješno odolijeva svim preprekama te uspijeva zahvaljujući sinergiji organizatora, sponzora i cjelokupne podrške Vukovaraca i drugih gradova, te naglasio da se Vukovar film festival samo i jedino priprema radi punih stolica, odnosno publike koja mora biti zadovoljna. “U samom gradu Vukovaru imamo sedam lokacija, a u Cinestaru se prikazuje dokumentarni program iz konkurencije gdje iz malog bazena ljudi godinama punimo dvoranu, iako su filmovi zahtjevni, a termin ranovečernji, i to u ljetno vrijeme kada svi vole biti vani. Također, s lokacija na terasi Agencije i perivoja dvorca Eltz stolice selimo ako je potrebno zbog vremena, a imamo i dobru posjećenost dnevnih projekcija na Adi. Festival zahtijeva pun angažman svih uključenih i radi se gotovo cijele godine uz uvijek susretljivog gradonačelnika grada Vukovara. Mi kažemo što nam treba, on sve omogući. Publika nas vjerno prati, a kad posjećenosti ne bi bilo, Festival ne bi imao smisla. Ove godine nagrada za životno djelo dodjeljuje se legendarnom redatelju Antunu Vrdoljaku, a podijelio bih s vama i malu ekskluzivu – bit će organiziran razgovor s redateljem koji će govoriti o svom novom filmu General uz prikazivanje isječaka iz filma. S druge strane, nagrada Krsto Papić za poseban doprinos hrvatskoj kinematografiji ide u ruke rođenom Vukovarcu, proslavljenom književniku i scenaristu Pavlu Pavličiću. T

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.