Dinamo na ždrijebu Europske lige izvukao najbolji klub u povijesti ovog natjecanja!

13.12.2021. 14:18:00

Zagrebački Dinamo će u play-offu nokaut runde Europske lige igrati protiv Seville predvođene Ivanom Rakitićem!

Epilog je to ždrijeba održanog u sjedištu UEFA-e u Nyonu gdje je kuglice izvlačio bivši španjolski reprezentativni vratar Andres Palop, inače i bivši igrač Seville.

Modri su izvučeni kao prvi među drugoplasiranim klubovima grupne faze Europske lige, a ždrijeb ih je namjerio na rekordera ovog natjecanja (Sevilla je čak šest puta osvajala EL: 2006., 2007., 2014., 2015., 2016. i 2020. godine).

Evo svih parova:

Sevilla – DINAMO ZAGREB
Atalanta – Olympiacos
RB Leipzig – Real Sociedad
Barcelona – Napoli
Zenit – Betis
Borussia Dortmund – Rangers
Šerif Tiraspolj – Braga
Porto - Lazio

U prvoj utakmici Dinamo će 17. veljače gostovati u Sevilli dok će tjedan dana kasnije na Maksimiru ugostiti Andalužane.

Ovosezonsko finale se igra na Sevillinom stadionu

Nadali su se u taboru Modrih moldavskom prvaku Šerifu Tiraspolju koji ih je prije tri i pol mjeseca izbacio u kvalifikacijama Lige prvaka, ali na kraju su dobili kudikamo jačeg i atraktivnijeg suparnika, a Šerif će dočekati portugalskog predstavnika Bragu.

Realno, Sevilla je veliki favorit protiv Dinama, a ove sezone ima dodatni motiv jer finale Europske lige igrat će se na njezinom stadionu.

Ako Dinamo uspije kreirati senzaciju, izborit će nastup u osmini finala Europske lige gdje će za suparnika dobiti nekog pobjednika skupina iz netom završene grupne faze.

To su:

Lyon
Monaco
Spartak Moskva
Eintracht Frankfurt
Galatasaray
Crvena zvezda
Bayer Leverkusen
West Ham

Izvor: gol.dnevnik.hr

Izvorni autor: Dinamo u ždrijebu Europske lige (Foto: Afp)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.