DIREKTNO.HR U MOSTARU Hrvati Plenkoviću predali dokumente o neprocesuiranim zločinima

04.12.2017. 20:13:36

Ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora dočekalo je premijera Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. Kako za Direktno iz Mostara izvještava reporter Ivan Crnjac, na samom početku Plenkovića je dočekao i dio građana, a jedan od njih dao mu je i neke dokumente, za koje je rekao kako svjedoče zločinima tzv. Armije RBiH nad tamošnjim Hrvatima. Doznajemo da je riječ o predsjedniku Udruge hrvatskih stradalnika 'Grabovica ’93' Josipu Držnjaku, koji je premijeru Plenkoviću ukazao na zločin počinjen u selu Grabovica, između Mostara i Jablanice, "gdje su 1993. u akciji Armije BiH ubijena 33 hrvatska civila, a za taj zločin nitko od nalogodavaca nije odgovarao..."
Plenković je posjetio Mostar da bi, kako je sam najavio, primirio tamošnje Hrvate, koji su s razlogom uznemireni nakon presude hercegbosanskoj šestorci, nekadašnjem političkom i vojnom vrhu Herceg-Bosne. Plenković će u Mostaru boraviti i u utorak, a rano ujutro predviđen je sastanak s najvišim dužnosicima iz politike bosansko-hercegovačkih Hrvata. Kako doznaje portal Direktno iz izvora bliskih vrhu HNS-a, sastanak će biti tajan, a zaključke će javnost doznati naknadno. Podsjetimo, šestorka je u prošlu srijedu osuđena zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, potvrđena im je prvostupanjska presuda za udruženi zločinački pothvat na čelu s predsjednikom RH Franjom Tuđmanom, ministrom obrane Gojkom Šuškom i generalom Jankom Bobetkom. Tamošnji Hrvati s razlogom su uznemireni, jer prema ovim kvalifikacijama svaki pripadnik HVO-a mogao bi biti meta kaznenog progona.    

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.